Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (GÖNÜLDER), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

16.07.2016 19:06

Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (GÖNÜLDER), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

İkindi namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Burada grup adına konuşan Hacı Ömer Anlayışlı, 15 Temmuz'da ülkede alçakça bir darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Türkiye tarihinde ilk defa Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kendi ordusu içerisindeki hainler tarafından bombalandığını dile getiren Anlayışlı, şöyle konuştu:

"Hepimizin vergileri ve parasıyla alınan tanklar, uçaklar, helikopterler ve silahlar, Türk Silahlı Kuvvetleri içine yuvalanmış kara zihniyetli hainler tarafından halka doğrultulmuştur. Bu millete yapılmış en büyük ihanettir. Amaç ülkeyi yönetilemez hale getirip seçilmiş hükümeti iş başından indirmek ve milletin geleceğine kastetmektir. Bu darbeyi nasıl okumalıyız? Bu darbe doğrudan doğruya halkın kendi iradesine, özgürlüğüne, ekonomik bağımsızlığına ve geleceğine karşı yapılmış alçakça bir girişimdir. Bu darbe ülkemizin dünya ülkeleri içerisinde kazandığı itibarı yerle bir etme için yapılmış hain bir saldırıdır."

Ardından Diyanet Sen İl Başkanı Şuayip Akgün FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Namazın ardından İl Müftü Yardımcısı Hamza Yıldırım, şehitler için dua okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement