Altan Tan: MİT Müsteşarı Devletin Gizli Kasasıdır, Böyle Davranamaz - Son Dakika
Güncel

Altan Tan: MİT Müsteşarı Devletin Gizli Kasasıdır, Böyle Davranamaz

Altan Tan: MİT Müsteşarı Devletin Gizli Kasasıdır, Böyle Davranamaz

HDP'li Tan, Hakan Fidan'ın aday adaylığını geri çekip göreve dönmesine ilişkin "MİT Müsteşarı devletin gizli kasasıdır, siyasi parti elemanı gibi davranamaz" dedi.

10.03.2015 14:48  Güncelleme: 16:18

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu geri çekmesi ve yeniden aynı göreve getirilmesine ilişkin, "Sürecin bu kadar gizli kapaklı gitmesinden, demokrasi adına endişe duyuyorum" dedi.

"MİT MÜSTEŞARI DEVLETİN GİZLİ KASASI, PARTİ ELEMANI GİBİ DAVRANAMAZ"

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu geri çekmesi ve yeniden aynı göreve getirilmesini Meclis'te düzenlediği basın toplantısında değerlendiren Tan, "Sürecin bu kadar gizli kapaklı gitmesinden, demokrasi adına endişe duyuyorum. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve MİT'in bu kadar iç içe geçmeleri doğru değil. MİT Müsteşarı bir siyasi partinin elemanı gibi davranamaz. 'Hakan Fidan zaten AK Parti'nin kurmayıydı' diyebilirsiniz. Ama her şeyi bu kadar göstere göstere yapamazsınız. Belli şartlar, teamüller var. Bir bayındırlık müdürü, çevre müdürü görevinden istifa eder, döner. Ancak MİT Müsteşarı devletin gizli kasasıdır" diye konuştu.

"PARTİ KAPATILMASINI ENGELLEYEN DEĞİŞİKLİK SEÇİM ŞOVU"

Parti kapatılmasını engelleyen anayasa değişiklik teklifine de değinen Tan, bu teklifin, "AK Parti'in bir kurnazlığı" olduğunu savundu. Tan, "Ölmek üzere olan hasta tutuklular için adım atmıyorlar. Köy, kasaba, şehir adlarının iadesine ilişkin adım atmıyorlar, bu teklifi getiriyorlar. Seçim şovu" dedi.

SAİD-İ NURSİ SORUSU

Tan, bir gazetede yayınlanan röportajında, Said-i Nursi'nin Kürt olduğu ve Kürtçe makaleler yazdığına ilişkin ifadelerinin çıkarıldığını söyledi. Altan Tan, İslami kesimin içinde de "Türk İslamcı" düşüncesinin bilinç altından silinmediğini ifade etti.

MISIR'DAKİ İDAMLAR

Mısır'daki idam kararlarına değinen Tan, bu idamların mutlaka durdurulması gerektiğini, medeni dünyanın bu konuda çaba sarf etmesini beklediğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Altan Tan: MİT Müsteşarı Devletin Gizli Kasasıdır, Böyle Davranamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Ali: Adamın dibisin dibi cesur ve geri vitesi olmayan sana güveniyorum hocam hep destek tam destek 12 0 Yanıtla
  • KASA: devletin gizli kasası olsa nolur zaten tayyip getirdi devlet kim tayyip başkan kim tayyip 1 numara kim tayyip 5 1 Yanıtla
  • Tek TÜRK: Sen kimsin dangalak 0 6 Yanıtla
  • mardinli: devlet çokmu ıumurunuzda 0 1 Yanıtla
  • kemal eren: 6192-1 Madde 13 – Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı, Milli Güvenlik Kurulunda görüşüldükten sonra Başbakanın inhası ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanır. dolayıyla hükümet iktidar atar. ve de doğal olarak da siyasi bürokrattır. adaylıktan sonra siyasi tavrı belli olduğu için tekrar göreve getirilemez mantığı ne kadar abzurt bir düşüncedir. 'karşıyım karşı herşeye karşı'. cehalet çok fena. . . 0 0 Yanıtla
  • emir: Bir kez konuşma yapsaydi keşke. 0 0 Yanıtla

Advertisement