FIDH ve EMHRN Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

FIDH ve EMHRN Diyarbakır'da

FIDH ve EMHRN Diyarbakır\'da

Uluslararası insan hakları örgütlerinden FIDH ve EMHRN'den oluşan bir heyet, temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

22.01.2016 23:05

İHD'nin bölgedeki sokağa çıkma yasaklarına ilişkin gözlem çağrısında bulunduğu uluslararası insan hakları örgütlerinden FIDH ve EMHRN'den oluşan bir heyet, temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. Önce DTK ve Diyarbakır Barosu ile görüşmelerde bulanan heyet, daha sonra İHD Diyarbakır Şubesinde STK temsilcilerinin de katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) bölge kentlerindeki sokağa çıkma yasaklarında meydana gelen yaşam hakkı ve temel insan hakları ihlallerine ilişkin uluslar arası insan hakları örgütlerine çağrıda bulunmuştu. Çağrı üzerine, Avrupa- Akdeniz İnsan Hakları Ağı Genel Başkanı Michel Tubiana, Avrupa Akdeniz İnsan Hakları Ağı (EMHRN) Gösteri Hakkı Program Sorumlusu Berenice Michard, Uluslararası İnsan Hakları Federayonu (FIDH) Başkan Yardımcısı Dimitris Christopoulos, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) Cenevre (BM) Temsilcisi Nicolas Agostini'den oluşan heyet, sokağa çıkma yasaklarında meydana gelen yaşam hakkı ve insan hakları ihlallerine ilişkin bilgi almak üzere, bir dizi temaslarda bulunmak amacıyla Diyarbakır'a geldi.

Heyet ilk olarak Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Diyarbakır Barosu binalarını ziyaret ederek, görüşmelerde bulundu. Sokağa çıkma yasakları sırasında bölgenin nabzı ve oluşan ihlaller üzerine bilgi alan heyet, buradan ayrılarak İHD Diyarbakır Şubesine geçti. Heyet burada, aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD), Kongreya Jinên Azad Derneği (KJA), İnsan Hakları Derneği ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Diyarbakır Tabip Odası (DTO), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Siyasal ve sosyal Araştırmalar Merkezi (Samer), İHD Şırnak Şubesi ve Cizre Temsilciliği'nin bulunduğu sivil toplum örgütleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya ayrıca, Sur ilçesinde yaşamını yakınlarının cenazalerini alamayan ailelerde katıldı.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları bölgede yaşanan sokağa çıkma yasakları ve yasaklar süresi içersinde yaşam hakkı, sağlığa erişim, haksız gözaltı ve tutuklama gibi konularında hak ihlallerinin artış gösterdiğine dikkat çeken konuşmalarda bulunarak, heyeti bilgilendirdi.

Toplantının ardından heyet, incelemelerde bulunmak üzere Sur ilçesinde gitti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel FIDH ve EMHRN Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement