Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın Açılış Töreni

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası\'nın Açılış Töreni

Türk İş Genel Sekreteri Kavlak: "Her türlü riske rağmen reel sektöre yatırım yapmaktan vazgeçmeyenleri, bu girişimin mimarlarını, bu yapıya emek veren işçileri ve onları bir araya getiren bu büyük işbirliğini kutluyorum"

22.05.2014 18:55

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın açılışına ilişkin, "Her türlü riske rağmen reel sektöre yatırım yapmaktan vazgeçmeyenleri, bu girişimin mimarlarını, bu yapıya emek veren işçileri ve onları bir araya getiren bu büyük işbirliğini kutluyorum" dedi.

Kavlak, fabrikanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasına değinerek, tarihin en büyük iş kazalarından birini yaşadıklarını söyledi.

"Yüzlerce canımızı madenin derinliklerinden toprağın derinliklerine gönderdik" diyen Kavlak, "Bu, tarifsiz bir acı. O çocukları artık taşerona kurban vermek istemiyoruz. Sayın Başbakanımızın artık bu ölümlere 'dur' diyeceğine ve gerekeni yapacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Ford'un Yeniköy Fabrikası'nın açılışında istihdam yaratan gerçek yatırım için bir araya geldiklerini belirten Kavlak, "Yeni dünya merkezi burası olacak, yeni hafif ticari araçlar sadece burada üretilecek. Bu araçlar 46 ülkeye ihraç edilecek. Hepsinde Türkiye'nin damgası, Türk işçisinin emeği olacak. Bu müthiş bir tablo bu tablodan etkilenmemek, gurur duymamak, övünmemek mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

Yeniköy fabrikasının Türk sermayesinin emeği olduğunu ve bununla gurur duyduğunu aktaran Kavlak, "Her türlü riske rağmen reel sektöre yatırım yapmaktan vazgeçmeyenleri, bu girişimin mimarlarını, bu yapıya emek veren işçileri ve onları bir araya getiren bu büyük işbirliğini kutluyorum"diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement