Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç Açıklaması

"Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak istiyoruz .

12.06.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma hedeflerine ulaşılacağına inandıklarını ve bu hedef doğrultusunda çok çalışıp katma değer sağlayacaklarını söyledi.

Koç, Kemak Ford Trucks 4S Plaza açılış töreninde yaptığı konuşmada, grup olarak kamyon satışını çok önemsediklerini, bu alanda da önemli yatırımlar yaptıklarını belirtti.

Farklı alanlarda tüm müşterilere hitap eden geniş ürün ağıyla kamyon pazarında güçlü ve rekabetçi yapıya sahip olduklarını ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Ülkemizin yükünü taşımaya devam ediyoruz. Bugün itibariyle esnek üretimimiz sayesinde 25 ana modelde binin üzerinde varyasyonda kamyon üretimine sahibiz. Müşterilerimizi dinliyoruz. Yerli üretici kimliğimiz sayesinde taleplerine uygun hızlı ve özel üretim çözümleriyle cevap verebiliyoruz. 2010 yılında ortağımız Ford Motor Company ile Global Cargo anlaşmasını imzaladık. Bu anlaşmayla, Ford Otosan, Global Cargo Büyüme Stratejisi doğrultusunda Doğu Avrupa, Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere 3 kıtada toplam 60 ülkenin kamyon özelinde kamyon satış distribütörlerini atayarak global bayi ağını kurmaya başladı. Bugün, Gebze'deki mühendislik merkezindeki bin 300 Ar-Ge mühendisimizin 500'ü, tüm dünyada satılacak Ford Cargo kamyonların geliştirilmesi için çalışıyor. Güç, verimlilik, dayanıklılık ve konfora odaklanılarak tasarlanan ve müşteri beklentilerinin ötesine geçen ürünümüzle, 2013 yılında ilk defa katıldığımız ITOY (Uluslararası Yılın Kamyonu) yarışmasında üçüncülük ödülüne layık görüldük ve motive olduk."

Birkaç hafta önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yeni fabrikalarını açtıklarını ifade eden Koç, şöyle devam etti:

"Bu fabrika son 13 yılda Türk otomotiv sektörüne yapılan ilk sanayi yatırımıydı. Devletimizin 2023 hedefleri var. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak istiyoruz. Bunun gerçekleşmesi için olmazsa olmaz en önemli yatırımların başında sanayi yatırımları gelmektedir. Bu hedeflere ulaşacağımıza inanıyoruz. Topluluğumuzun, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin bu hedeflerine ulaşmasında çok çalışacağını ve büyük katma değer sağlayacağını paylaşabilirim."

Kemak Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Kubilay Doğan da Mersin'in son 10-15 yılda ticaret ve sanayide Türkiye ortalamalarının üzerinde girişim gösterdiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Kemak Ford Trucks 4S Plaza'nın açılışı gerçekleştirildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement