G20 Liderler Zirvesi'nin Ardından - Son Dakika
Güncel

G20 Liderler Zirvesi'nin Ardından

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Novruz Memmedov, Türkiye'nin ev sahipliğinde 15-16 Kasım'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ni yılın en önemli olaylarından biri olarak niteledi.

20.11.2015 16:32

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Novruz Memmedov, Türkiye'nin ev sahipliğinde 15-16 Kasım'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ni yılın en önemli olaylarından biri olarak niteledi.

Memmedov, gazetecilere yaptığı açıklamada, G20 Liderler Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de davet edilmesinin Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin göstergesi olduğunu belirtti.

G20 Liderler Zirvesi'ni, "yılın en önemli olaylarından biri olarak" nitelendiren Memmedov, Aliyev'in tüm oturumlara katıldığını ve konuşma yaptığını bildirdi.

Aliyev'in iklim değişikliği, dünya ekonomisinin gelişmesi, enerji güvenliği, işsizliğin ortadan kaldırılması gibi konularda fikirlerini aktardığını belirten Memmedov, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı'mız Aliyev, topraklarımızın Ermenistan'ın işgali altında olduğunu hatırlatarak Azerbaycan gerçeklerini dünyaya anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasında Azerbaycan'ın uluslararası arenada, özellikle enerji alanındaki iş birliğinde önemli rol oynadığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Aliyev'in bu toplantıya katılması tarihi bir olaydır."

Ev sahipliği yaptığı G20 Liderler Zirvesi'ne tek bir ülkeyi davet etme hakkına sahip Türkiye, bunu  Azerbaycan'dan yana kullanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel G20 Liderler Zirvesi'nin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement