Ganoslar Yolu Doğa Yürüyüş Parkurları Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ganoslar Yolu Doğa Yürüyüş Parkurları Törenle Açıldı

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen "Doğa Yürüyüş Parkurlarının Düzenlenmesi Projesi" kapsamında hazırlanan Ganoslar Yolu Doğa Yürüyüş Parkurları törenle açıldı.

19.08.2015 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen "Doğa Yürüyüş Parkurlarının Düzenlenmesi Projesi" kapsamında hazırlanan Ganoslar Yolu Doğa Yürüyüş Parkurları törenle açıldı.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Yeniköy Mahallesi'ndeki açılışta, projenin hem Tekirdağ hem de bölgede turizmin ve turizm ekonomisinin canlanmasına ciddi katkı sağlayacağının söyledi.

Görevlerinden birinin de turizm ve bunun ekonomiye katkısıyla ilgili olduğunu aktaran Şahin, "Turizmle ilgili projelere, burada yaşayan köylülerimize yansıması açısından, onların bir gelir kaynağı olması açısından önem atfetmekteyiz" dedi.

Şahin, bölgenin ciddi bir turizm potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, şunları anlattı:

"Uçmakdere bölgesi ciddi potansiyele haiz bir yer. Deniz ve ormanın birleştiği güzel bir yer. Bu anlamda biz yerli ve yabancı turistlerin İstanbul'dan ve Türkiye'nin değişik yerlerinden turistlerin buraya gelerek yazları buralarda vakitlerini geçireceğini düşünüyoruz. İnsanlar eskiden olduğu gibi kısmen denizi tercih etse de farklı arayışlar içinde. Mesela, bazıları Uçmakdere'de olduğu gibi paraşütle uçmayı, kimisi denize girmeyi istemekte. Projemiz de bu açıdan önemli."

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman Demirel de bakanlıklarının doğa turizmine çok önem verdiğini ve bu amaçla Türkiye'deki 81 ilde doğa turizm master planları oluşturulduğunu dile getirdi.

Doğa turizminin birçok artıları olduğunu ifade eden Demirel, "Doğa Yürüyüş Parkurlarının Düzenlenmesi Projesi kurumumuzun doğa turizmi ile ilgili en önemli faaliyetlerinden birisi. Doğa turizmi ile ilgili olarak, hem dumansız olması hem sağlıklı olması, uygulanabilir olması, yani doğaya zarar vermeden yapılabilir olması en büyük artılarıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman Demirel parkurların açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra Vali Salihoğlu ve beraberindekiler, Ganos Dağı Parkuru'nda yürüdü.

"Doğa Yürüyüş Parkurlarının Düzenlenmesi Projesi"

"Doğa Yürüyüş Parkurlarının Düzenlenmesi Projesi" kapsamında, Tekirdağ- Şarköy arasında uzanan Ganos Dağı'nda yer alan "Ganos Dağı Parkuru", "Uçmakdere Parkuru" ve "Nişantepe Parkuru"ndan oluşan parkurlarda doğa, spor, turizm ve eko-agro alanlarında hizmet ve pazarlama kalitesinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Bu doğrultuda, yerel halkın alternatif spor turizmi sayesinde ekonomik açıdan gücünün artması, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması, köy halkı ve katılımcıların doğa bilincinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ganoslar Yolu Doğa Yürüyüş Parkurları Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement