Gazeteci Yurtsever, Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Yurtsever, Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Yurtsever için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde tören düzenlendi.

14.11.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'da kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 66 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Ali Haydar Yurtsever için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde tören düzenlendi.

Yurtsever'in naaşı uçakla Viyana'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na, ardından da törenin yapıldığı Cağaloğlu'ndaki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne getirildi.

Törene, Yurtsever'in eşi Nalan Yurtsever, oğlu Ali Kerem Yurtsever, CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Hasan Öymez, AA İstanbul Bölge Müdürü Sabri Çelebioğlu, AA Spor Haberleri Editörü Ersin Şiyhan, AA Ortadoğu ve Afrika Görsel Haberler Editör Vekili Erhan Sevenler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, gazeteciler Altan Öymen, Umur Talu, Zafer Arapkirli ile yakınları katıldı.

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Anadolu Ajansı'nın çelenk gönderdiği görüldü.

Törende konuşan Talu, Yurtsever'in hem çok iyi bir gazeteci hem de çok mükemmel bir arkadaş, dost olduğunu söyledi. Kendisiyle uzun yıllara dayanan bir dostluğu bulunduğunu anlatan Talu, Yurtsever'i unutmayacağını söyledi.

Törenin ardından uçakla İzmir'e gönderilen Yurtsever'in cenazesi, yarın İzmir Yamanlar Cemevi'nde düzenlenecek töreninin ardından Doğançay Mezarlığı'na defnedilecek.

-Ali Haydar Yurtsever-

Bingöl'ün Darabi köyünde 1948'de dünyaya gelen Yurtsever, gazeteciliğe 1968'de başladı. Hürriyet gazetesi muhabiri olarak 1973'te gittiği Viyana'da, 1985'e kadar Ak-Ajans, Tercüman gazetesi ve Yankı dergisi muhabirliğini yaptı.

1985-2001'de Milliyet gazetesinin temsilciliğini yapan Yurtsever, bir süre Anadolu Ajansı (AA) Viyana muhabirliği de yaptı. Yurtsever,  TRT, BBC, DW, NPS ile WDR gibi televizyon ve radyolar için programlar hazırladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Yurtsever, Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement