Gazetecilerin Saros'da Tekne Keyfi - Son Dakika
Yerel

Gazetecilerin Saros'da Tekne Keyfi

Gazetecilerin Saros\'da Tekne Keyfi

Edirne Gazeteciler Derneği’nin (EGD) geleneksel olarak düzenlediği tekne turu Saros Körfezi’nde gerçekleştirildi.

18.08.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Gazeteciler Derneği'nin (EGD) geleneksel olarak düzenlediği tekne turu Saros Körfezi'nde gerçekleştirildi.

EGD Başkanı Derya Sarılarlı, gazetecilerin stresli ve tempolu çalışma ortamından bir nebze uzaklaşmasını sağlamak amacıyla tekne turunun gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Saros Körfezi'nin doğal güzellikleriyle buluştuk. Eğlenceli güzel bir ortamda, Yayla Sahili'ndeki iskeleden demir alarak, Ege'nin mavi, berrak ve temiz sularında, uzun sahil şeridi boyunca uzun bir tur yaptık. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Arkadaşlarımızın bir kısmı teknemiz demir attığı koylarda denize girme fırsatı da buldu. Gelibolu Yarım Adası ile Yunanistan'ın Sema Direk Adası eksenindeki gezimizde, Mecidiye, Danişment, İbrice ve Erikli sahillerini denizden gördük. Hepimiz bu doğal görüntüye hayran kaldık" dedi.

Öğlen yemeğini Saros'dan çıkan taze balıklardan Sardalya ve Kefal'le teknede, Keşanlı müzisyenlerin ezgileri eşliğinde yediklerini ifade eden Sarılarlı, "Tekne ile tura katılanlar bol bol eğlendiler. Herkesin yüzünden eksik olmayan gülüş, gezinin memnuniyetini de ortaya koymuş oldu. Bu tür organizasyonlar mutlaka birlik, beraberlik, destek ve iyi niyetli yaklaşımlarla yapılabiliyor. Bunu sağladığımız için de çok memnunuz. Türkiye'nin en temiz denizlerinden eşsiz doğal güzellikleri ile turizm merkezi olmaya aday Saros'da dostluklar perçinlendi" şeklinde konuştu.

Sarılarlı, gazetecilerin yoğun tempodan ve stresli ortamdan bir gün de olsa uzaklaşma imkanı buldukları dile getirerek, gezinin organizasyonunda kendilerine yardımcı olan tekne sahibi Ergün Yayla, tekne kaptanı ve personel ile ulaşımda destek olan Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin'e, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı'ya, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk'e teşekkür etti.

Öte yandan Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı da "Öncelikle gazetecilerle bir arada olmaktan çok mutluluk duydum. 70-80'e yakın gazeteci arkadaşımızla böyle her yıl periyodik olarak tekne gezisinin yapılması gazetecilerin motivasyonu açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Denizde yaşanan bu güzelliği ben sanıyorum gazete sayfalarında gazeteci arkadaşlarımızda gösterecekler. Bu gazetecilerin senede bir yaşaması çok güzel" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazetecilerin Saros'da Tekne Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement