Gazetede Okuduğu Satranç Oyuncusunu Örnek Aldı Hayatı Değişti - Son Dakika
Güncel

Gazetede Okuduğu Satranç Oyuncusunu Örnek Aldı Hayatı Değişti

Gazetede Okuduğu Satranç Oyuncusunu Örnek Aldı Hayatı Değişti

Kandıra ilçesinde yaşayan, yedi yaşında olmasına rağmen Türkiye şampiyonu ve Avrupa dördüncülüğü kazanan satranççı Elif Sarıca’nın yeni hedefi Dünya Şampiyonası’na katılmak.

21.07.2014 16:00

Kandıra ilçesinde yaşayan, yedi yaşında olmasına rağmen Türkiye şampiyonu ve Avrupa dördüncülüğü kazanan satranççı Elif Sarıca'nın yeni hedefi Dünya Şampiyonası'na katılmak.

Kandıra ilçesinde yaşayan Elif Sarıca, bir gazete sayfasında gördüğü satranç şampiyonu Can Baylav'ın haberiyle bir anda hayatını değiştirdi. Haberi okuduktan sonra satranca merak salan ve Büyükşehir Belediye Kağıtspor'a giderek satranç eğitimine başlayan Sarıca kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı. Kandıralı Faruk ve Saadet Sarıca ailesinin dört çocuğundan biri olan Elif Sarıca, 7 yaşında olmasına rağmen Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa dördüncülüğü kazandı. Sarıca, yeni hedefini Dünya Şampiyonası'na katılmak olarak belirlediğini söyledi.

Ağabeyi Sait'in de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor kulübünde satranç eğitimi almasının satranca ilgi duymasında etkili olduğunu dile getiren Sarıca, şöyle konuştu: "Babamla evde sık sık satranç oynarlardı. Bende her ikisini izlemekten keyif alırdım. Sait ağabeyim iki yıl üst üste il birincisi oldu. Ağabeyim madalyaları eve getirmeye başlayınca bende eve kupa getireceğim diye kendi kendime söz verdim. Bir gün kulübümüzün başarılı sporcularından Can Baylav'ın gazetede çıkan röportajını babamla birlikte okuduk. Şampiyonluğun öyküsünü anlatıyordu. Çok etkilendim ve ilgimi çekti. Babama, bende satranç oynamak istiyorum dedim. Beni de satranç kulübüne yazdırır mısın dedim. Babam bu kararıma sıcak bakarak, beni kulübümüze getirip kaydettirdi."

Elif Sarıca, anne ve babasının desteğiyle satranç eğitimine devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "6 yaşında olduğum için benimle yaşıt başka bir sporcu yoktu. Yaşıtım olmadığı için kendimden büyük arkadaşlarla oynuyordum. Daha sonra özel turnuvalara katılmaya başladım. Çeşitli illerde yapılan turnuvalar benim için faydalı geçti. Özellikle İstanbul'da katıldığım, İş Bankasının turnuvasında beşte beş yaparak derece elde ettim. Kocaeli'deki şampiyonaya katıldım. Burada da altı maçtan, altısını da kazarak Kocaeli şampiyonu oldum."

Kocaeli şampiyonluğunun ardından Türkiye Şampiyonasında neler yaşadığına değinen Sarıca, sözlerini şöyle sürürdü: "Kocaeli şampiyonu olduktan sonra Antalya'da yapılan Türkiye şampiyonasına katıldım. Şampiyona öncesi kulübümüzün antrenörlerinden Tarkan Küçümenler ve Hakan Erdoğan'la sıkı bir hazırlık dönemi geçirdik. İlk kez Türkiye şampiyonasına katılmamdan dolayı çok heyecanlıydım. İlk maçtan sonra antrenörlerimin desteğiyle heyecanımı yendim. Türkiye şampiyonasında dokuz maç oynadık. Yedi maçta galip geldim iki maçta berabere kaldım. Hiç yenilmeyerek 7 yaş grubunda Türkiye şampiyonu oldum. Bir zamanlar gazetelerden okuduğum ve örnek aldığım Can Baylav'ın ardından kulübümüze Türkiye şampiyonluğu kazandıran ikinci sporcu oldum. Çok mutluyum."

Türkiye Şampiyonu olduktan sonra milli takım havuzuna seçildiğini ve milli takım kampına davet edildiğini anlatan Sarıca, şöyle konuştu: "Burada Türkiye'nin en iyi satranççıları ile bir araya geldik. Yunanistan'da yapılan Avrupa okullar arası şampiyonasına katıldık. İlk kez yabancı sporcularla bir araya geldim. Yine çok heyecanlıydım. Şampiyonada İsrailli, Yunanlı ve Rus rakiplerimi yendim. Ancak Azeri ve Türk rakiplerime yenilmemden dolayı Avrupa dördüncüsü olabildim."

İçine kapanık bir çocuk olduğunu anlatan Sarıca, sözlerini şöyle tamamladı: "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ailesine katıldıktan sonra sosyal bir çocuk oldum. Arkadaş ilişkilerim gelişti. Bundan sonra kulübümün başarısı için daha çok çalışacağım ve dünya şampiyonasına katılmak için mücadele edeceğim. Son olarak, başta satranç sporuna önem veren ve bize destek olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere, kulüp başkanımız Fahrettin Kandemir'e, sorumlu yöneticilerimize ve hocalarıma, aileme teşekkür ediyorum." - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazetede Okuduğu Satranç Oyuncusunu Örnek Aldı Hayatı Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement