Gazi Kentte Kardeşlik Konseri - Son Dakika
Yerel

Gazi Kentte Kardeşlik Konseri

Gazi Kentte Kardeşlik Konseri

Gaziantep’te düzenlen kültür ve sanat günleri kapsamında Bakü Müzik Akademisi Öğretim Üyesi Doç Dr. Züleyha Abdulla tarafından piyano resitali sunuldu.

03.05.2016 16:55

Gaziantep'te düzenlen kültür ve sanat günleri kapsamında Bakü Müzik Akademisi Öğretim Üyesi Doç Dr. Züleyha Abdulla tarafından piyano resitali sunuldu.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı kültür sanat günleri kapsamında düzenlenen Üzeyir Hacıbeyli Adına Bakü Müzik Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Züleyha Abdulla tarafından Piyano resitali sergilendi. GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleştirilen konserde, Ludwig van Beethoven- Ay ışığı, Frederic Chopin- Nocturne E moll, Wolfgang Amadeus Mozart- Türk marşı, Cövdet Hacıyev- Ballada, Adnan Saygun- Zeybek gibi çok sayıda Avrupa, Amerika, Azerbaycan ve Türk bestecilerin eserlerinden seçmeler sunuldu. Küçük yaşlarında piyano konserleri vermiş olan Doç. Dr. Züleyha Abdulla, senfoni orkestrasıyla ilk kez 8 yaşında büyük sahneye çıktığını belirterek, besteci Azer Rzayevin piyano ile orkestra için 1 nolu konserini gerçekleştirdiğini ifade etti. Bugünkü konserini de Azerbaycan- Türkiye kardeşliği için sergilediğini söyleyen Doç. Dr. Abdulla, "Azerbaycan-Türkiye kardeşliğimiz hep sürüyor. Hep birbirimizin misafiriyiz. Ben de bugün burada misafirim ve bu konseri de kardeşliğimize, dostluğumuza ithaf ediyorum" dedi.

Bütün katılımcıların keyifli dinlediği resital sonrası Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Öğr. Gör. Dr. Hakan Tatyüz, Doç. Dr. Züleyha Abdulla'ya hediye ve çiçek verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazi Kentte Kardeşlik Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement