Kendini Patlatan IŞİD'li 3 Bombacı Aynı Karede - Son Dakika
Güncel

Kendini Patlatan IŞİD'li 3 Bombacı Aynı Karede

Kendini Patlatan IŞİD\'li 3 Bombacı Aynı Karede

Geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonda hücre evinde kendini patlatan IŞİD'li 3 canlı bombanın aynı karede yer aldığı fotoğrafa ulaşıldı.

22.10.2016 15:03  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, çeşitli tarihlerde kendini patlatan IŞİD'li 3 canlı bombanın aynı karede yer alan fotoğrafı ortaya çıktı. Ankara Gar katliamından iki hafta önce bir araya gelen örgütün sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz, yardımcısı Halil İbrahim Durgun ve Mehmet Kadir Cebael, bu saldırıdan sonraki süreçte polis operasyonlarında kendilerini patlatarak öldü.

SALDIRILARIN ORGANİZASYONLARINI YAPIYORLARDI

Terör örgütü IŞİD, Türkiye'de geçen yılın yaz aylarından itibaren bombalı saldırılar düzenlemeye başladı. En kanlı saldırısını geçen yıl Ekim ayında Ankara Gar Meydanı'nda düzenleyen IŞİD, 103 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden oldu. Bu saldırının ardından güvenlik güçlerince başlatılan soruşturmada, saldırıları düzenleyen IŞİD militanlarının izine Gaziantep'te ulaşıldı. Bazı örgüt üyelerinin yakalandığı operasyonlarda, bombalı saldırıların organizasyonunu teröristlerin sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz ile yardımcısı konumundaki İbrahim Halil Durgun ve Mehmet Kadir Cebael'in yaptığı saptandı, ancak 3 isme de ulaşılamadı.

BOMBACILAR AYNI KAREDE

Polisin yürüttüğü operasyonlarda terör örgütü IŞİD'in, Gaziantep'teki birçok hücre evine operasyon düzenlendi. Diyarbakır, Suruç ve Ankara saldırılarında 'organizatör' olarak adı geçen IŞİD üyesi teröristlere ulaşılamazken, polis baskınlarında bombalar, intihar yelekleri, tüfekler, tabancalar, mermiler, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, örgütsel dokümanlar ile dijital veriler ele geçirildi.


Dijital verilerin yapılan incelemesinde Ankara Gar saldırısından 17 gün önce 23 Eylül günü örgütün sözde emiri Yunus Durmaz ile canlı bombaları Ankara'ya götüren Halil İbrahim Durgun ve yine örgütün önemli isimlerinden Mehmet Kadir Cebael'in, patlayıcıların saklandığı Akkent Mahallesi'ndeki deponun önünde bir arada olduğu görüldü.

HÜCRE EVİ BASKINLARINDA KENDİLERİNİ PATLATTILAR

Polisin derinleştirdiği soruşturmada Ankara'yı kana bulayan canlı bombaları bu kente otomobille götürerek bırakan isim olan İbrahim Halil Durgun'un izine geçen yıl Kasım ayında ulaşıldı. 14 Kasım gecesi polis ekipleri Durgun'un bulunduğu Beylerbeyi Mahallesi'ndeki apartmana operasyon düzenledi. Polisle bir süre çatışan Durgun, daha sonra üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Teröristin parçalanarak öldüğü patlamada, 5 polis memuru da yaralandı.

SÖZDE EMİR SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞINDAYDI

Polisin aylarca peşinden koştuğu terör örgütünün sözde emiri Yunus Durmaz'ın izine ise sansasyonel eylem hazırlığı içerisindeyken ulaşıldı. Kentte kanlı saldırı planlayan ve bunun için harekete geçtiği saptanan Yunus Durmaz'ın oturduğu evi tespit eden polis ekipleri, geçen 19 Mayıs akşamı Çağlaylan Mahallesi'ne operasyon düzenledi. Operasyonda polisin 'teslim ol' çağrısına olumsuz yanıt veren Durmaz, üzerindeki intihar yeleğini patlattı. Başına 4 milyon lira ödül konularak aranan Yunus Durmaz'ın öldüğü patlamada, evde bulunan ve 1,5 milyon lira ödülle aranan kardeşi Hacı Ali Durmaz ile eşi ve 2 çocuğu ise sağ olarak ele geçirildi.

3'Ü DE PARÇALANARAK ÖLDÜ

Örgütün son dönemde sözde Gaziantep emiri olarak görevlendirilen ismi olan ve Gar saldırısı öncesi Durmaz ve Durgun ile aynı karede görülen son isim olan Mehmet Kadir Cebael'in izine ise geçen 1 6 Ekim'de ulaşıldı. Güneykent Mahallesi'nde düzenlenen hücre evi operasyonunda bir canlı bomba kendisini infilak ettirdi. 3 polisin şehit olduğu 5'i polis 4'ü Suriyeli 9 kişinin yaralandığı baskında sağ ele geçirilen bir teröristin ifadesi doğrultusunda Cebael'in adresine ulaşıldı. Harekete geçen polis ekipleri Burak Mahallesi'nde düzenlediği operasyonda kendilerine ateş açan Cebael'i keskin nişancı tüfeğiyle vurdu. Yaralanan terörist bu sırada yakalanmamak için önceden eve döşediği patlayıcıları infilak ettirdi. Korkunç patlamada IŞİD'in sözde emiri olan ve Ankara saldırısında birlikte hareket ettiği fotoğraflara yansıyan Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun ile aynı kaderi paylaşarak parçalanarak öldü.

POLİSİN OPERASYONLARI SÜRÜYOR

Cebael'in ölümünün ardından ulaşılan yeni bilgi ve dokümanlar ışığında terör ve istihbarat birimleri, IŞİD saflarında yer alan kişilere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Öte yandan polis ekipleri, terör örgütünün misilleme amacıyla yeni eylem yapma ihtimaline karşı da kentte güvenlik önlemlerini en üst düzeyde tutuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kendini Patlatan IŞİD'li 3 Bombacı Aynı Karede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • SESOB, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu
    13:22 SESOB, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu

    Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), oda başkanı Hakan Demirgil önderliğinde Namık Kemal İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere giyecek desteği sağladı. Demirgil, yardımlaşma ve dayanışmaya önem verdiklerini belirterek, çocukların eğitimlerine destek olmayı amaçladıklarını ifade etti. Okul müdürü Zekeriya Doğan da yardımların anlamlı olduğunu vurgulayarak, SESOB'a teşekkür etti.

  • Muş Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavı desteği sağladı
    13:22 Muş Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavı desteği sağladı

    Muş Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek lise son sınıf öğrencileri ve mezunlara deneme sınavı desteği sağladı. Belediye tarafından düzenlenen deneme sınavına 4 bin 500 kişi katıldı. Belediye Başkanı Feyat Asya, öğrencilere başarı dileğinde bulunarak, belediyenin eğitim odaklı desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu
    13:21 Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu

    Karabük'te minibüsten inen bir genç, üst geçit yerine yoldan geçmeye çalışınca, otomobilin çarpması sonucu metrelerce havaya uçarak ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Yaralı genç hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:21 Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, bir evde yapılan aramada 1 uzun namlulu tüfek, 1 tabanca, 4 av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • İzmir Metrosu'nda Seferler Gecikmeli Devam Etti, Vatandaşlar Arasında Kavga Çıktı
    13:20 İzmir Metrosu'nda Seferler Gecikmeli Devam Etti, Vatandaşlar Arasında Kavga Çıktı

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Duruma isyan eden bazı vatandaşlar metro kapısını tekmeleyip makinisti dövmeye kalkıştı. Kalabalıkta sinirler gerilince bazı vatandaşlar arasında da kavga çıktı. İstasyonlarda yoğunluk yaşandı ve olaylar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi
    13:20 Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi

    Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Anlong ilçesinde yer alan piramit şeklindeki dağlar, kireçtaşının aşınmasıyla doğal olarak oluşmuş. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri tarafından havadan görüntülenen bu tipik karstik arazi şekli, ilginç bir manzara sunuyor.

  • Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri
    13:20 Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri

    Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde, bir zamanlar erkek egemenliğinin olduğu geleneksel bir Çin gösteri sanatı olan aslan dansına ilgili duyan kadınların sayısı giderek artıyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Guangdong'dan bildiriyor.


Advertisement