Gaziantep Kilis Ortak Osb Projesi - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep Kilis Ortak Osb Projesi

Gaziantep Kilis Ortak Osb Projesi

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: "Organize sanayi bölgesi için kasım ayı sonundan itibaren hızlı bir şekilde kuruluş aşamasına başlayacağız"

30.10.2013 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep ile Kilis arasında kurulacak Şahinbey- Polateli Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin yer seçiminin yapıldığını bildirdi.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, ekim ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıya davet edilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hazırladıkları proje ve hizmetlerini anlattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Konukoğlu ise Gaziantep ile Kilis arasında kurulacak Şahinbey-Polateli Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin yer seçiminin yapıldığını belirtti. Bu konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Konukoğlu, "Organize sanayisi bölgesinin için kasım sonundan itibaren hızlı bir şekilde kuruluş aşamasına başlayacağız. Gelecek ay ise havaalanı organize sanayi bölgesinin yer seçimin gerçekleştirilecek" değerlendirmesinde bulundu.

Kentten yılın ilk 9 ayında yapılan ihratacın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,3 arttığını bildiren Konukoğlu, ihracatın ithalatı karşılama oranının da giderek yükseldiğine dikkati çekti.

Konukoğlu, en fazla ihracat yaptıkları ülkeler arasında yer alan Suriye'ye ocak-eylül 2013 döneminde gerçekleştirilen ihracatın yüzde 543 artış gösterdiğinin altını çizdi.

Makine ve aksamları ihracatı yapan firmaları tebrik eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Yıllardır makine ve aksamlarının ihracatını artırmak için uğraş verildi, çalışmalar yapıldı. Bunun olumlu sonuçlarını görüyoruz. Bu kalemde ilk 9 ayda yüzde 81,1 artış var. Bundan sonra makine sektörü çok daha hızlı şekilde ihracatını katlayarak büyümesini sürdürecektir." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep Kilis Ortak Osb Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement