Gaziantep'ten Çanakkale'ye 20 Bin Öğrenci Götürülecek - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'ten Çanakkale'ye 20 Bin Öğrenci Götürülecek

Gaziantep'ten Çanakkale'ye 20 bin öğrenci götürülecekGaziantep'in merkez ilçe Şahinbey Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı ve 22 bin öğrenciyi uçakla Çanakkale'ye götürdüğü 'Gaziler diyarındanşehitler diyarına' projesi kapsamında bu yıl da 20 bin öğrencinin Çanakkale'ye götürülmesi için protokol imzalandı.

14.03.2016 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'ten Çanakkale'ye 20 bin öğrenci götürülecek

Gaziantep'in merkez ilçe Şahinbey Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı ve 22 bin öğrenciyi uçakla Çanakkale'ye götürdüğü 'Gaziler diyarından

şehitler diyarına' projesi kapsamında bu yıl da 20 bin öğrencinin Çanakkale'ye götürülmesi için protokol imzalandı.

Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen protokol imza törenine; Vali Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz katıldı. 20 bin öğrencinin uçakla Çanakkale'ye götürülmesinin planlandığı protokolü imzalayan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 18 Mart'ın Çanakkale Zaferinin 101'inci yıldönümü olduğunu belirterek, "İmzaladığımız bu protokolle, bir tarafta Şahinbey Belediyesi, ikinci yılda da 20 bin milli eğitim camiasındaki bu şehrin evlatlarını Çanakkale'ye götürüp, ecdatla hem dem olup, ruhlarına Fatiha okuyup, buraya gelince de orada yaşadıklarını anlatarak vazifelerini yapacaklar. Sosyal belediyeciliğe en güzel örneklerden biri olan imzayı az önce attık" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da protokole olan katkılarından dolayı Vali Yerlikaya'ya teşekkür etti.

Çanakkale'ye geçen yıl 22 bin öğrenciyi götürdüklerini ifade eden Tahmazoğlu, bu yıl da uygulamayı sürdüreceklerini belirterek, " Türkiye'de ilk kez yapılan bir uygulama ile geçen yıl 22 bin öğrencimizi uçakla, Çanakkale'ye götürdük. Sabah saat 06.00'da hareket edip, gece 23.00'de geri dönen öğrencilerimiz 15 saat Çanakkale'de bütün ziyaret yerlerini, şehitlikleri ziyaret etti. Bu hayırlı projeyi inşallah önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'ten Çanakkale'ye 20 Bin Öğrenci Götürülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement