Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Gaziler Günü

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Üstün, mesaj yayımladı.

18.09.2014 16:54

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Üstün, mesajında, Türk milletinin tarihi boyunca, bağımsızlık ve toprak bütünlüğünü korumak için tüm saldırılara karşı canını hiçe saydığını vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanı ve mareşal rütbesinin verildiği 19 Eylül tarihinin her yıl Gaziler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Üstün, şunları kaydetti:

"Bugünlere ulaşmamızda en yegane sebep, genç yaşlı, kadın erkek demeden milyonlarca insanımızın gazilik ve şehitlik makamına nail olmanın ne kadar önemli olduğunu bilerek canlarını ortaya koymaları ve vatan aşkını diğer tüm dünyevi işlerden üstün tutmaları ile mümkün olmuştur. Milletimiz, şanlı tarihi boyunca, bağımsızlık ve toprak bütünlüğünü korumak için tüm saldırılara karşı canını hiçe sayarak, etten duvarlar örmüş ve destan yazdıracak birçok kahramanlıkları tarihe kazımıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, hizmetlerin en üstünü vatan savunmasını, fedakarca en iyi şekilde yerine getiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş şehit ve gazilerimizi anarken hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve esenlik diler, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement