Gaziler Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Gaziler Unutulmadı

Gaziler Unutulmadı

Batman Valiliği, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

19.09.2016 17:11

Batmanda 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Batmanda, hükümet konağı bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı

Törene; Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı 14'üncü İUS Üs Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Engin Güneş, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan Ayturan, Vergi Mahkemesi Başkanı Barış Çelik, Batman Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Ziraddin Mammadov, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, kamu kurum yöneticileri, askeri erkân, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler ve yakınları katıldı.

Atatürk anıtına, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin sunumunun ardından tören, Kıbrıs Gazisi Mehmet Güneştekin'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Tören sonunda Vali Deniz, gazilerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

VALİ DENİZ GAZİLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Daha sonra Vali Deniz, Polis Evi'nde gaziler onuruna verilen yemekte gazilerle bir araya geldi.

Yemekte gazilere hitaben bir konuşma yapan Vali Deniz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk'e " gazilik unvanı" verilmesi dolayısıyla bu günü yıllardır gaziler günü olarak kutlandığını belirtti.

"ŞEHİDİNE, ŞEHİT YAKININA VE GAZİSİNE DEĞER VEREN BİR MİLLETİZ"

Vali Deniz, "Tüm gazilerimizin gaziler gününü yürekten kutluyorum. Rabbim hepimize uzun ömürler versin. Şehitlerimiz bu ülkenin tapuları, gazilerimiz ise canlı tarihleridir. Şehidine, şehit yakınına gazisine ve gazi yakınına sahip çıkmayan bir milletin geleceği karanlıktır. Şehidine, şehit yakınına ve gazisine değer veren bir milletiz. Onun için dimdik ayaktayız. Geçmişte olduğu gibi bu gün de Ülkemiz üzerinden içerden ve dışardan bir takım oyunlar oynanıyor, bir kısım hainlikler yapılıyor. Maalesef öyle gözüküyor ki, gelecekte de olacak. Bu millet; Çanakkale'de ve kurtuluş savaşındaki yürekli duruşunu 15 Temmuz'da hain FETÖ'nün darbe girişimine karşı Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Alevi'siyle ve Sünni'siyle sergiledi. Bu gün PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı da bu yürekli duruşu sergilediğimiz müddetçe birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmiş oluruz. Bunu başardığımız zaman ne bu bayrak iner, ne de ezanlar susar. Bunlar bizi biz yapan değerlerimizdir" diye konuştu.

Vali Deniz, konuşmasının sonunda devletin son yıllarda şehit yakınları ve gazilere yapabildiğinin en iyisini yapmaya çalıştığını belirterek, bundan sonra da ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Gaziler Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement