Gazilerin Öfkesi Sokağa Taştı - Son Dakika
Güncel

Gazilerin Öfkesi Sokağa Taştı

Gazilerin Öfkesi Sokağa Taştı

Mersin’de muharip gaziler ve emekli astsubayların teröre öfkesi tepkisi sokağa taştı.

19.02.2016 11:59

Mersin'de muharip gaziler ve emekli astsubayların teröre öfkesi tepkisi sokağa taştı. Tren Garı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen gaziler, Ankara başta olmak üzere doğu ve güneydoğudaki terör saldırılarını lanetleyerek, protesto ettiler.

Ankara'da önceki akşam düzenlenen bombalı saldırıda 28 kişinin yaşamını yitirmesi, dün de Diyarbakır ve Şırnak'tan gelen şehit haberleri, Mersin'de gazilerle emekli askerleri sokağa döktü. Teröre tepkilerini yürüyüşle gösteren gaziler ve emekli askerler, attıkları sloganlarla öfkelerinin çok büyük olduğunu dile getirdiler.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi üyesi gaziler ile Türkiye Astsubaylar Derneği Mersin Şubesi üyesi emekli askerler, terör saldırılarını protesto etmek için bugün saat 10.30'da Tren Garı önünde toplandılar. Ailelerinin de eşlik ettiği gaziler ve emekli astsubaylar, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçtiler. İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Meydanı'na geçen grup, yol boyunca slogan atarak tepkilerini gösterirken, yürüyüş güzergahındaki vatandaşlar da alkışlarla gazilere destek verdi. Sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı atan grup, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudular.

Daha sonra gaziler adına kısa bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, 17 Şubat günü saat 18.30'da Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan askeri servis araçlarına ve Lice'de yapılan terör saldırılarını Muharip Gaziler Derneği ve Astsubaylar Derneği olarak protesto ettiklerini söyledi. Cındız, "Evet, bu gaziler silahı bırakmıştır ama asla ve asla savaşı bırakmamışlardır. Bunlar, ülkemize kasteden hainleri her zaman bulup, onların kolunu kanadını kıracak yetenekte insanlardır. Bu vatan ve bayrak uğruna şehit olanları saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum" dedi.

"ACIMIZ BÜYÜKTÜR. İNSANLIK DÜŞMANLARINA, TERÖRDEN MEDET UMANLARA ÖFKEMİZ BÜYÜKTÜR"

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Şube Başkanı Halil Kur ise Ankara ve Lice'deki terör saldırılarını 'alçakça' ve 'haince' diye niteleyerek, bu saldırıların muharip gaziler ve emekli astsubayları derinden yaraladığını vurguladı. Türkiye'nin huzur ve güven ortamını, birlik ve beraberliğini hedefleyen menfur terör saldırılarının, terörün kirli yüzünü bir daha ortaya koyduğunu belirten Kur, "Asıl amaçları, ülkemizin bir savaş ortamına çekilerek kaos ortamı yaratmaktır. Yüzyıllardır süren kardeşliğimizi bu tarz oyunlarla bozarak hedeflerine ulaşacaklarını umanlar, bunun hesabını verecekler. Milletimize bu acıları yaşatan karanlık güçlere gerekli cezanın verileceği herkesçe bilinmelidir. Hiç vakit geçirmeden bütün toplum kesimleri ve siyasi partilerin ortak anlayışları harekete geçmelidir. Acımız büyüktür. İnsanlık düşmanlarına, terörden medet umanlara öfkemiz büyüktür. Bu yüce millete bu acıları yaşatanların yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır. Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Astsubaylar Derneği üyeleri olarak en çok şehidi ve gazisi olan bizler, 'Ne mutlu Türküm diyene' anlayışıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatmak için kanımızın son damlasına kadar yüce devletimizin yanında olduğumuzu bildirir, alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıları şiddetle kınarız" diye konuştu.

Gaziler ve emekli astsubaylar açıklamaların ardından olaysız dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazilerin Öfkesi Sokağa Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement