Gebze'de, Selahattin Demirtaş Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu - Son Dakika
Güncel

Gebze'de, Selahattin Demirtaş Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu

Gebze\'de, Selahattin Demirtaş Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bir yerel gazetenin sahibi olan Uğur Saray, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Almanya'da bir gazeteye, "PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz.

07.09.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bir yerel gazetenin sahibi olan Uğur Saray, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Almanya'da bir gazeteye, " PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. PKK'yı devletin ya da hükümetin tanımladığı şekilde tanımlamak zorunda da değiliz" sözleri üzerine suç duyurusunda bulundu.

Gebze'de yayınlanan günlük bir gazetenin sahibi olan Uğur Saray, Gebze Adliyesi'ne giderek HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Uğur Saray, "Çok kısa ve net olarak HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Alman gazetesi Suddeutche'ye yaptığı 'PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. PKK'yı devletin ya da hükümetin tanımladığı şekilde tanımlamak zorunda da değiliz' açıklamasından ötürü vatana ihanetten yargılanmasını talep ediyorum. Bu adamın ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı giriştiği sayısız tacizin son bulması ve onbinlerce şehidimizin kanının yerde kalmaması adına gereğini arz ederim" yazılı dilekçeyi savcılığa verdi.

Uğur Saray dilekçesinin işleme alındığını söyledi. Adliyenin önünde açıklama yapan Uğur Saray, "Selahattin Demirtaş'ın Almanya'da yayınlanan bir gazeteye yaptığı 'Biz PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz, hükümetin veya devletin de tanımladığı şekilde tanımlamak zorunda değiliz' açıklaması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da suç duyurumu kabul etti ve başvurumu Ankara'ya sevk etti. Bu adamların zikirleri, fikirleri herkesçe biliniyor. Bunların gayeleri bu ülkenin gelişmesini ve büyümesini engellemek. Özellikle şu an içerisinde bulunduğumuz birliktelik ruhu bunların kanına dokunuyor. Selahattin Demirtaş'ın Alman gazetesine yaptığı açıklamasından ötürü vatana ihanetten yargılanmasını talep ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gebze'de, Selahattin Demirtaş Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement