Geleneksel Tadların Modern Sunumu - Son Dakika
Güncel

Geleneksel Tadların Modern Sunumu

Geleneksel Tadların Modern Sunumu

Kendilerini yeni nesil pastacılar olarak tanımlayan Ali Aktaş ve Ali Bastıyalı, "Damağınızdan kalbinize giden yolda biz varız" sloganıyla çıktıkları yolda adaşlıklarından da ilham alarak "Ali's" markasını yarattılar.

26.08.2015 12:18  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1993 yılından beri başka bir unlu mamüller markası çatısı altında birlikte çalışan Aktaş ve Bastıyalı, 2005 yılında kendi işlerini kurmak ve markalarını yaratmak istedi. 10 yılda Karşıyaka bölgesinde Ali's markasıyla 3 şubeye ulaşarak hedeflerini kısmen yerine getirdiklerini belirten ortaklar, "Müşteri profili olarak ulaşmak istediğimiz yerdeyiz. Şubeleşme konusu ekiple ve kurumsallaşmayla çok ilgili. Fakat artık bu işin alt yapısını oluşturmuş durumdayız" şeklinde konuştular.

Ali's, ekmek grubundan, poğaça ve kahvaltı grubuna, kuru pastadan tatlı ve yaş pastalara uzanan geniş ürün yelpazesiyle müşterilerine en taze ve özel lezzetleri sunuyor. Ali Aktaş, en özel ürünlerinin spesiyal yaş pastalar olduğunu belirterek şöyle konuştu; "İnsanların özel anları genelde hep doğum günleri, evlilik yıldönümleri ya da düğünleridir. Her özel an genelde bir yaş pastayla kutlanır ve yaş pasta akılda kalan bir ayrıntıdır. Bu yüzden bizim mekanımızın da lokomotifi ve özel ürünü yaş pastalarımızdır."

Bostanlı'da 1, Bahriye Üçok'ta 2 şubesiyle taze unlu mamülleri ve tatlı meraklılarını ağırlayan Aktaş ve Bastıyalı, aynı zamanda Bostanlı Vilayetler Evi ve Bostanlı Hakim Evi'nin unlu mamül üreticisi; Ege Ordu Komutanlığı ve Hatay Askeri Hastane'nin de kantin işletmecileri. Ali's te ortaklar, bütün bunların yanında önümüzdeki dönem için Alsancak ya da Bornova bölgelerine şube yatırımını planlıyorlar. Uzun vadede şube sayısını 5'ten yukarı çıkarmak istemediklerini belirten Ali Bastıyalı, "Bizzat şubelerin başında durmamız gereken bir iş yapıyoruz. Bu yüzden kendimize ait şube sayısında 5'i geçmemeyi planlıyoruz. Fakat aldığımız franchising teklifleri var. Şu ana kadar değerlendirmemiştik; ama önümüzdeki dönemde bunu hayata geçirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Kendilerini yeni nesil pastacılar olarak nitelendiren Ali's in yaratıcıları, sektördeki yenilikleri takip etmek ve hakim olmak adına İtalya ve Almanya'da düzenlenen sektörel fuarları da takip ederek katılım sağlıyorlar. Bu anlamda yeniliklere her zaman açık olduklarını söyleyen Aktaş: "Amacımız geleneksel lezzetleri modern sunumlarla ve lezzetlerle birleştirip müşterilerimize aktarmak. Damağınızdan kalbinize giden yolda biz varız" ifadelerini kullandı. Ayrıca KOSGEB destekli olarak pastacılık kursları düzenleyen Ali's, sektöre nitelikli eleman ve pasta ustaları kazandırma konusunda da çalışmalar yürütüyor. 6 aylık kursun sonunda mezunlar çeşitli işletmelerde işe yerleştirilerek sektöre taze iş gücü sağlanmış oluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleneksel Tadların Modern Sunumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement