Gelir İdaresi Başkanlığına Bin 750 Uzman Yardımcısı Alınacak - Son Dakika
Ekonomi

Gelir İdaresi Başkanlığına Bin 750 Uzman Yardımcısı Alınacak

Gelir İdaresi Başkanlığına Bin 750 Uzman Yardımcısı Alınacak

Gelir İdaresi Başkanlığınca, açık bulunan kadrolara atanmak üzere, bin 750 gelir uzman yardımcısı alınacak.

07.10.2015 09:30  Güncelleme: 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB), açık bulunan kadrolara atanmak üzere, bin 750 gelir uzman yardımcısı alınacak.

GİB'nin gelir uzman yardımcılığı giriş sınavı duyurusu, Resmi Gazete'nin ilanlar bölümünde yayımlandı.

Buna göre, Başkanlıkça Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin'de açık bulunan kadrolara atanmak üzere, bin 750 gelir uzman yardımcısı alımı için sınav yapılacak.

SADECE BİR İL TERCİH EDİLECEK

Adaylar, başvuru sırasında sadece bir ili tercih edebilecek ve tercih edilen bu ilin ilçelerini öncelik sırasına göre başvuru formunda işaretleyecek.

Giriş sınavının yazılı bölümü 28 Kasım'da saat 10.00'da Ankara'da yapılacak. Sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, yazılı sınav tarihinden en az 10 gün önce e-Devlet portalı "http://www.turkiye.gov.tr" ile Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinde ilan edilecek.

BAŞVURU TARİHİ

Başvurular, 19 Ekim'de başlayıp, 30 Ekim'de saat 17.30'da sona erecek.

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak. Yazılı sınavın değerlendirilmesi sonucu, 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan, yerler itibarıyla, adayların başvuru sırasında tercih ettikleri il dikkate alınarak en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, o il için atama yapılacak toplam kadro sayısının iki katı aday sözlü sınava çağrılacak. Ayrıca, son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılacak.

KAMU İHALE KURUMU'NA 18 UZMAN YARDIMCISI ALINACAK

Kamu İhale Kurumu da giriş sınavı sonuçlarına göre inşaat mühendisliği fakültelerinden mezun 5, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun 13 olmak üçere toplam 18 kamu ihale uzman yardımcısı alacak. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak. Yazılı sınav, 14 Kasım'da Ankara'da yapılacak, sözlü sınav tarihi ise yazılı sınavı kazanan adaylara bildirilecek.

Başvurular 12 Ekim'de başlayacak ve 23 Ekim'de mesai bitiminde sona erecek.

-İL PLANLAMA UZMAN YARDIMCILIĞI SÖZLÜ SINAVI

İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatında genel idare hizmetleri sınıfından boş bulunan 50 il planlama uzman yardımcılığı kadrolarına giriş (sözlü) sınavı ile personel alınacak.

Adaylar, Bakanlığın "www.icisleri.gov.tr" adresli internet sitesinde yer alan "2015 yılı İl Planlama Uzman Yardımcılığı Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna" www.turkiye.gov.tr internet adresinden e-Devlet şifresi ile 19- 23 Ekim 2015 tarihleri arasında erişip elektronik ortamda doldurarak müracaat edebilecek.

SÖZLÜ SINAV VAR

İstenilen evrakı süresi içerisinde teslim eden adaylar giriş sınavına çağrılacak. Bu adaylara, giriş (Sözlü) sınavının günü, saati ve yeri Bakanlığın "www.icisleri.gov.tr" internet sitesinde 7 Aralık'tan itibaren ilan edilerek duyurulacak. Giriş sınavı, ekonomi, maliye, istatistik, hukuk, idari bilimler, Türkçe, inkılap tarihi ve yabancı dil konularında sözlü olarak tek aşamada yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gelir İdaresi Başkanlığına Bin 750 Uzman Yardımcısı Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Halk : Dayısı olan girer onlardansan olur onlardan deyil sen boşuna girersin kardeşim 28 3 Yanıtla
  • 1 kasım: Seçim yaklaştı, oy alabilmek için insanları heveslendiriyolar. Ama bunlara oy YOK! :) 14 10 Yanıtla
  • manisali: torpil kokusu aliyorum 21 0 Yanıtla
  • ankarali: Isler ehline verilmedigi surece kiyameti bekle 10 0 Yanıtla
  • TORPİLSİZ NEFES ALDIRMAZLAR.........: ENSON 2010 ALIMLARINDA BİR TANIDIĞIM GİRDİ........AÇIKÖĞRETİM 3 VE 4 SINIFI 4 SENEDE BİTİRDİ.......AMA ENİŞTESİ MİLLETVEKİLİ OLDUĞU İÇİN YERLEŞTİ.....BİR SÜRÜ DAVA AÇILDI 2010 ALIMLARIYLA İLGİLİ AMA ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ..KADRO A SINIFI MEMURLUK OLUNCA PAŞALARIN ÇAKALLAR SOFRASI KURULUYO......... 7 0 Yanıtla
  • Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan
    12:00 Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan, 1950'lerde üretilen, hurda fiyatına satın alıp tamir ettiği traktörünü hem tarımda hem de günlük işlerinde kullanıyor. Yavuzarslan, traktörüne çok özen gösterdiğini ve satmayı düşünmediğini belirtiyor.

  • Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak
    12:00 Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, İzmir'in bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacağını söyledi. Kacır, İzmir'e yapılan yatırımlar ve kurulan altyapılarla Türkiye'nin rüzgar enerjisinde lider ülke olacağını ve yerli türbinlerin kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.

  • Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur
    11:55 Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yozgat Yerköy’de; "Bugün Türkiye'nin bir beka sorunu varsa o da emeklinin beka sorunudur. Asgari ücretlinin beka sorunudur. Çiftçinin, köylünün beka sorunudur. Şu mübarek Ramazan gününde insanları yüz gram peynire, yüz gram hurmaya muhtaç bir halde yaşatmak mecburiyetinde bırakıyorlar. Millete reva mı bu" dedi.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti
    11:53 ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda ilerlediğini, iki ülke arasında yatırım ve iş birliği zeminini oluşturmak üzere çok sayıda anlaşma imzalandığını belirterek, "Özbekistan ve Türkiye arasındaki siyasi,...

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.


Advertisement