Gemlik Devlet Hastanesi 2016'da Tamamlanacak - Son Dakika
Güncel

Gemlik Devlet Hastanesi 2016'da Tamamlanacak

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Gemlik Devlet Hastanesi inşaatının 2016 yılı sonunda tamamlanacağını bildirdi.

13.01.2016 14:10

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Gemlik Devlet Hastanesi inşaatının 2016 yılı sonunda tamamlanacağını bildirdi.

Akan, yazılı açıklamasında, hastanenin Cihatlı köyü mevkisine yapıldığını belirtti. Gemlik'in özellikle yaz aylarında nüfusu 150 bini bulan, bölgesel konumu itibari ile de oldukça önem arz eden bir ilçe olduğunu vurgulayan Akan, yeni devlet hastanesinin yüksek teknoloji ile donatılmış olarak Gemliklilere hizmet vereceğini ifade etti.

Hastanenin bölgeye hizmet verecek nitelikte yapıldığına dikkat çeken Akan, şunları kaydetti:

"Gemlik Devlet Hastanesi Bursa'nın en özgün projelerinden birisidir. Çağdaş mimarisi, dünya standartlarındaki kalitesi ve deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilmektedir. Hastanemiz, İnegöl ve Mustafakemalpaşa devlet hastanelerinden sonra Bursa'nın güçlendirilmiş ilçe hastanesi eksikliğini giderecektir. Türkiye'de birkaç hastanede mevcut olan ve dünyanın kullandığı en son teknoloji olan sismik izolatör sistemini burada kullanıyoruz. Hastane başta Gemlik olmak üzere Orhangazi, Armutlu ve Çınarcık'tan gelecek yaklaşık 150 bin vatandaşlarımıza hizmet edecektir."

Hastanenin 150 yataklı olacağının bilgisini de veren Akan, hastanenin 28 bin 556 metrekare kapalı alana sahip olacağını, içinde yeni doğan, kadın doğum, çocuk, acil müdahale ve yoğun bakım üniteleri bulunacağını belirtti.

İnşaatın yüzde 25'inin tamamlanmış durumda olduğunu kaydeden Akan, hastanenin 2016 yılının sonunda hizmet vermeye başlamasını planladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gemlik Devlet Hastanesi 2016'da Tamamlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement