Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Açıklaması - Son Dakika
Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 165 yurt inşaatının devam ettiğini, bu yıl 310 bin olan yurt yatak kapasitesinin 450 bin yatak kapasitesine çıkartacaklarını söyledi.
Yozgat'ta bin 200 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu ve yarı olimpik...

13.11.2013 19:51

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 165 yurt inşaatının devam ettiğini, bu yıl 310 bin olan yurt yatak kapasitesinin 450 bin yatak kapasitesine çıkartacaklarını söyledi.

Yozgat'ta bin 200 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzu temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün Bozok Üniversitesi'ne bin 200 kişilik yurt daha kazandırdıklarını, hedeflerinin ise gelecek eğitim öğretim döneminden önce bu yurdu öğrencilerimizin hizmetine girecek şekilde hızla tamamlanması olduğunu belirtti. Kılıç, "Yozgat Bozok Üniversitesine bizim bakanlık olarak ayırdığımız kaynak 36 milyon liradır. Bu üniversiteler kurarken bize söylenen şuydu. 'Her ilde üniversite mi olur Allah aşkına, ne işi var Yozgat ta üniversitenin. Yozgat üniversitesine gidecek hoca bulamazsınız, tercih edecek öğrenci bulamazsınız, öğrencileri yatıracak yurt yapamazsınız.' Ne kadar kısır düşündükleri ne kadar vizyonsuz oldukları Bozok Üniversitesini kurduktan 5-6 yıl içinde ortaya çıktı. Bugün Bozok Üniversitesinin öğrenci mevcudu 11bin 226, var mı öğrenci var. Anadolu'nun genç kızlarına, delikanlılarına okuma fırsatı vermeyeceksin de ne yapacaksın. Eğitim fırsatından yararlanmasına zemin oluşturmayıp ta ne yapacaksın. Üniversite demek, kentin sosyal dokusunun değişmesi demek, kentleşme bilinci demek. Anadolu'nun bozkırındaki bütün illerimize doğuda, güneydoğudaki bütün illerimize Üniversitelerle birlikte büyüme imkanı yeni bir vizyona, kentleşme bilincine kavuşma imkanı sağlamayacaksın da ne yapacaksın. Bugün Yozgat Bozok Üniversitesi'ndeki öğretim görevlilerinin sayısı 500 civarında. Bulamazsınız demişlerdi bulduk mu, bulduk. Yeter ki iş yapmak isteyin. Yeter ki çalışmak isteyin. Yeter ki bu millet için taş üstüne taş koymak isteyin" dedi.

"YURTLARIN STANDARDI YÜKSELİYOR"

Mevcut yurtları 3 kişilik oda standardında yatıklarını ifade eden Bakan Kılıç, "Eski yurtlarında kalite ve standardını yükseltiyoruz. Eski yurtlarda bir tane ranza kalmayacak. Bu yaz 25 bin ranzayı kaldırdık attık. Bir tane ranzalı yurt kalmayacak. Eskiden odalarda priz bulundurmak yasaktı. Kazara varsa prizi kullanmak yasaktı. Şimdi odalara buzdolabını biz gönderiyoruz. Bir tane elma, armut, portakal fiyatın gencimiz bir iki kilo alacak arkadaşları ile paylaşacak. Ailesinin gönderdiği gıdaları buzdolabında saklayacak. Biz kantinci ve işletmecinin değil öğrenci kardeşlerimizin yanındayız. Çünkü sizleri geleceğe hazırlıyoruz. Gelecek sizin omuzlarınızda yükselecek. Sizlere yapılan yatırımın bu yurtlara yapılan yatırımdan daha önemli olduğuna inanıyoruz. Bir yandan da 165 şantiyede yurt inşaatlarına devam ediyoruz. İşte biri Yozgat Bozok şantiyesi, böyle 164 tane de yurt şantiyesi var bunların kapasitesi de yaklaşık 80 bin. Mevcut yatak kapasitemiz 410 bin gelecek öğretim yılına yetişecek durumda olan var yetişemeyecek durumda olan var. Hedefimiz gelecek eğitim öğretim yılına bu sene 310 bin olan yatak kapasitesini 450 bin yaparak girmektir. Para var mı var. Gayret var mı var, azim var mı var. Çalışkan bir kadro var mı var. O zaman helva yapmanın önünde engel yok ki" diye konuştu.

"GENÇLİK MERKEZİNDE YETİŞEN GENÇLER, POLİSE MOLOTOF KOKTEYLİ ATMAZ, BELEDİYE ARAÇLARINI TERS ÇEVİRİP YAKMAZ"

Daha sonra Yozgat Spor Vadisinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sorgun İlçe Stadyumu, Saraykent Spor Salonu, Çayıralan Spor Salonu, Akdağmadeni Gençlik Merkezi, Sorgun Gençlik Merkezi inşaatlarının devam ettiğini ve Yozgat Merkeze de bir gençlik merkezi yapılacağı sözünü verdi. Bakan Kılıç, "Gençlik merkezine giden gençlerin polislere Molotof kokteyli atması mümkün değil. Yolu gençlik merkezlerinden geçenlerimizin belediye otobüslerini ters çevirip yakması mümkün değildir. Yolu gençlik merkezlerinden gençlerimizin anne babaya itaatsizlik etmesi, topluma saygısız davranması, çevreyi rahatsız etmesi, başkalarının kabusu haline gelmesi mümkün değildir. Allah'ın izniyle gençlik merkezleri bunun için var. Ağabeyleri var buralarda, ablaları var, gençlik liderleri var. Okulda eksikleri ne ise gençlik merkezlerinde tamamlanacak, evde eksik kalan ne ise gençlik merkezlerinde tamamlanacak. Hep beraber gençlerimizin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'ücü yılına doğru yürürken, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancına sahip nesiller bu gençlik merkezlerinde ve tesislerinde yetişecek" diye konuştu.

Bakan Kılıç, Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından yaptırılan Spor Vadisinde yer alacak spor tesislerinin de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacağını sözlerine ekledi. Temel atma töreninin ardından Şahin Tepesi Belediye Sosyal Tesislerinde verilen yemeğe katılan Bakan Kılıç, burada Yozgat'ın yöresel yemeklerinden olan testi kebabının testisini kırdı.

Temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Av. Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement