Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, milletvekili adaylarının belirlenmesinde kendisinin ön seçim istemesine rağmen partisinin Genel Merkezince "merkez yoklaması" kararı alındığını bildirdi.

04.03.2015 09:41

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, milletvekili adaylarının belirlenmesinde kendisinin ön seçim istemesine rağmen partisinin Genel Merkezince "merkez yoklaması" kararı alındığını bildirdi.

İnce, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'den Yalova Milletvekili aday adayı olan 7 kişinin kendisi hakkındaki söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bu kişilerin, "Bölge milletvekilimiz ön seçim yapılmaması için Genel Merkez ve partiye baskı yaptı" ifadesinin doğru olmadığını vurgulayan İnce, şunları kaydetti:

"Yalova'da merkez yoklaması kararını ben istemedim, bu kararı ben almadım, ben ön seçim istedim ancak Genel Başkanımız, ön seçime girmemin yanlış algılanacağını söyledi. 'Deniz Baykal kabul etmedi, sen neden kabul ettin?' diyorlar. Sayın Deniz Baykal ile aynı konumda değilim. Genel Başkanımızın ve Parti Meclisimizin kararına uydum. Bu arkadaşlarımız bana değil, Genel Başkanımızın ve Parti Meclisimizin kararına karşı çıkmaktadır. Ön seçimden kaçtığımı söyleyenlere sesleniyorum; sadece Yalova'da değil, Bursa'da, İstanbul'da, İzmir'de, Kırklareli'nde, Adana'da, Muğla'da, memleketin dört bir köşesinde ön seçime hazırım. Ayrıca örgütümüzden zorla imza aldığımı söylüyorlar. Hiç kimseden zorla imza almadım. Birlikte başarmış bir örgütten zorla imza alınmaz, gönülden, isteyerek verilir. Arkadaşlarımızın topladığı o imzaları da Genel Merkeze vermedim. Yalana sarılmayın, yalanı doğru gibi anlatmayın, sakin olun, siyaset uzun vadeli bir iştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement