Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Denizli Milletvekili ve milletvekili adayı Mehmet Yüksel, TARSİM kapsamına girmediği için mağduriyet yaşayan üreticileri dinlemek için TARSİM Genel Müdürlüğü ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yapılacak toplantıda üreticileri dinleyeceğini bildirdi.

15.05.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Denizli Milletvekili ve milletvekili adayı Mehmet Yüksel, TARSİM kapsamına girmediği için mağduriyet yaşayan üreticileri dinlemek için TARSİM Genel Müdürlüğü ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yapılacak toplantıda üreticileri dinleyeceğini bildirdi.

Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, nisan ayı içinde yaşanan don olayı sonrasında Çivril, Bekilli ve Çal ilçelerinde incelemeler yaptıklarını, don olayı TARSİM kapsamına girmediği için mağduriyet yaşadıklarını anlatan üreticilerin sıkıntılarını dinlediklerini belirtti.

TARSİM ile ilgili yaşanan aksaklıkların bir an önce giderilmesi için girişimlerde bulunacağı sözünü verdiğini hatırlatan Yüksel, şunları söyledi:

"Dondan doğan zararlar, TARSİM kapsamında girmediğinden dolayı yaşanan mağduriyet vardı. TARSİM sigortası uygulamalarında karşılaşılan aksaklıklara çözüm aramak için Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ile birlikte TARSİM Genel Müdürlüğü ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile görüştük, onları Denizli'ye davet ettik. Yarın üreticilerin de katılacağı bir toplantı yapacağız. Üreticilerin birinci ağızdan beklentilerini aktaracağı toplantı üreticiler arasında sevinçle karşılandı. Aksaklıkların giderilmesi amacıyla böyle bir toplantı organize edildi. Türkiye'de ilk kez yapılacak bu toplantı, diğer illere de emsal teşkil edecektir."

Okkaya: "Türk çiftçisi artık küresel bir aktör"

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Emin Okkaya, Türkiye'nin tarımsal ekonomide dünyanın ilk 5 ülkesinden biri olmayı hedeflediğini söyledi.

Okkaya, seçim çalışmaları kapsamında, Çameli, Kale ve Acıpayam ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Okkaya, Acıpayam ilçesinde çiftçileri ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta son dönemlerde kaydettiği gelişmeleri aktararak, Türk çiftçisinin artık küresel bir aktör olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin tarımsal ekonomik büyüklük açısından 2002'de Avrupa'da 4. dünyada 11. sırada olduğunu kaydeden Okkaya, "Doğru politikalar ve yeterli destekle 2008'den itibaren Türk çiftçisi Avrupa'da 1'inci dünyada ise 7'nci sıraya yükseldi. Şimdi hedef tarımsal ekonomideki büyüklüğümüzle dünyanın ilk 5 ülkesinden biri olmak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement