Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Aydın milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu, geçmişte koalisyonların Türkiye'yi ne hale getirdiğinin görüldüğünü ifade ederek, halkın 7 Haziran'da istikrardan yana oy kullanacağını bildiklerini söyledi.

23.05.2015 15:35

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Aydın milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu, geçmişte koalisyonların Türkiye'yi ne hale getirdiğinin görüldüğünü ifade ederek, halkın 7 Haziran'da istikrardan yana oy kullanacağını bildiklerini söyledi.

Uslu, Aydın Kuru İncir ve İhracatçıları Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulunan Uslu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin seçim sonuçlarına ilişkin sorusu üzerine yaptığı değerlendirmede, genel seçimler ile yerel seçimlerin farklı atmosferleri olduğunu dile getiren Uslu, şunları kaydetti:

"Vatandaş, istikrardan yana. Kurulduğu günden bu yana girdiği 10. seçimi de kazanıp tek başına iktidar olacak olan partimiz, Aydın'da da bu başarıyı yakalayacaktır. Aydın'a her alanda çağ atlatacak projeleri sunan ve bunları yapabilecek istikrarlı ve güçlü kadroları olan bir partiyiz. Geçmişte koalisyonların ülkeyi ne hale getirdiğini gördük. Aydın'ın büyüyüp gelişmesi için halkımızın istikrardan yana tercihini kullanacağını biliyoruz."

- Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ilişkin müfettiş iddiaları

Uslu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, "belediyeye denetim için 1 yılda 140 müfettiş gönderildiği" yönündeki iddialara ilişkin sorusuna karşılık bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne 1 yıl içerisinde gönderilen müfettiş sayısının, 2014 yılında 11, 2015 yılında ise 3 olduğunu belirten Uslu, "Yanlış rakamlarla kamuoyunun bilgilendirilmesine elbette gönlümüz razı olmaz. Biz doğruluk ve şeffaflıktan yanayız. Bunu da her kurum ve kuruluşlara tavsiye ederiz. Kimsenin kamuoyunu yanıltmaya hakkı da yoktur haddi de değildir" diye konuştu.

-İncir üretimine her aşamada destek

Uslu, derneği ziyaretinde yaptığı konuşmada ise AK Parti olarak cumhuriyet tarihinde bir ilke imza attıklarını ve Aydın'ın "marka ürünü" incire sahip çıktıklarını dile getirdi.

İncir üreticisine hem üretim hem de ihracat sürecinde devlet desteği vereceklerini ifade eden Uslu, şunları kaydetti:

"Aydın büyük potansiyeli olan bir il. Bugüne kadar kendi öz dinamikleriyle çok başarılara imza atmış. Başta incir olmak üzere dünya piyasasının neredeyse tamamını tek başına bir kentin yönettiği ve yönlendirdiğinin bir örneği emin olun ki dünyada hiç yok. Bu çok özel. Bir milyon nüfuslu bir kent, tek başına üreticisi ile muhteşem bir başarıya imza atarak kent markasına katkı verebiliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement