Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Malatya Milletvekili adayları, seçim çalışmalarına devam ediyor.

24.05.2015 14:18

AK Parti Malatya Milletvekili adayları, seçim çalışmalarına devam ediyor.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili adayı Öznur Çalık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Büro Memur-Sen, Toç-Bir-Sen ve Sağlık-Sen Malatya şubelerini ziyaret etti.

Çalık, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Malatya'da eğitime 500 milyon lira yatırım yaptıklarını belirtti.

Derslik sayısını 847'den bin 101'e yükselttiklerini kaydeden Çalık, "Derslik başına düşen öğrenci sayısını 50'li rakamlardan 27'ye düşürdük. Öğretmen sayımızı 7 bin 334'ten 11 bin 244'e çıkardık. Okul öncesinde okullaşma oranı yüzde 5'ken, yüzde 60'a çıkardık" ifadelerini kullandı.

Çalık, Malatya'daki hastane sayısını 12'den 20'ye, yatak sayısını bin 729'dan 2 bin 337'ye, ambulans sayısınıysa 9'dan 49'a yükselttiklerini vurguladı.

Özhan ve Şahin'in çalışmaları

Milletvekili adayları Taha Özhan ve Mustafa Şahin de Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nı gezdi, burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Özhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 28 Mayıs'ta partisinin Malatya'da düzenleyeceği mitingte halka hitap edeceğini belirtti.

AK Parti'nin genel seçimden güçlü bir şekilde çıkması gerektiğini kaydeden Özhan, seçimle ilgili tuzaklar kurulduğunu ve projeler yürütüldüğünü anlatarak, "Bu seçimde iştahları (muhalefet partileri) kabarmış durumda. Bir koalisyon çıkarabilmek için çalışıyorlar. Piyasaya Selahattin Demirtaş'ı sürdüler. Hepsi birleştiler tek bir hedefleri var, 'olur da biz barajı geçeriz, olur da AK Parti çok kötü bir oy alır, olur da CHP, MHP sandıklardan çok güçlü çıkar, bu da yetmez biz de fazla oy alırız ardından belki bir koalisyon olur.' Milletin desteğiyle avuçlarını yalayacaklar" ifadelerini kullandı.

Şahin de Battalgazi ilçesindeki sulama suyu probleminin ortadan kaldırılması için çalışmalar yaptıklarını aktardı. Beylerderesi ve İnekpınarı mevkilerinde 2 göletin yapılmasına karar verildiğini belirten Şahin, "Bu göletlerin yapılmasının ardından bölgedeki sulama suyu problemini kökten çözeceğiz" açıklamasında bulundu.

Tüfenkci, esnafları ziyaret etti

Milletvekili adayı Bülent Tüfenkci ise esnafları ziyaret etti, Emekliler Parkı'nda vatandaşlarla bir araya geldi, Emlakçılar Odası ve Kahveciler Odasını ziyaret etti.

Tüfenkci, temasları sırasında yaptığı konuşmada, oynanan oyunları bozmak için 7 Haziran'da kullanılacak her bir oyun büyük önem taşıdığını bildirdi.

Hiçbir partinin tek başına AK Parti'yi yenemediğini kaydeden Tüfenkci, "Biz bir koalisyon oluşturalım. HDP'ye barajı geçirelim. MHP, HDP ve CHP ile ortak bir koalisyon oluşturalım' diyorlar. MHP'ye vereceğiniz oy HDP'ye, HDP'ye verdiğiniz oy CHP'ye gidiyor. Bir de bunun üzerine bağımsızlar, paraleller derken, tamamı 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı indirelim, AK Parti'yi indirelim, kim gelirse gelsin' mantığı üzerinden bir siyaset izliyor. Bu seçimlerde vereceğiniz oy, istikrarın, güvenin ve huzurun devamı açısından çok önemli" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement