Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Selin Sayek Böke, "Türkiye'nin potansiyeli çok yüksek, asla karanlık görmeyelim. Şu an kavgadan çok birlikte iş yapmaya ihtiyacımız var" dedi.

07.10.2015 14:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Selin Sayek Böke, " Türkiye'nin potansiyeli çok yüksek, asla karanlık görmeyelim. Şu an kavgadan çok birlikte iş yapmaya ihtiyacımız var" dedi.

CHP Seçim Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada Böke, seçim çalışmaları kapsamında CHP İzmir Milletvekili adayı Murat Bakan ile birlikte İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Şube Başkanı Yusuf Öztürk, "Büyük İzmir Limanı" ile İzmir'de tekne imalatı gibi projelerle ilgili destek istedi.

Böke, sorunların giderilmesi ve projelerin hayata geçirilmesi için destek olacağını söyledi.

Seçimin önemine değinen Böke, CHP'nin seçimlerde başarılı olacağını, Türkiye'nin ekonomik istikrarı için öncelikle siyasal istikrarının olması gerektiğini ve bunun da CHP iktidarında sağlanacağını savundu.

Böke, "Türkiye'nin potansiyeli çok yüksek, asla karanlık görmeyelim. Şu an kavgadan çok birlikte iş yapmaya ihtiyacımız var. Milli irade, tek kişinin iradesine sıkıştırıldı. Biz, üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

Bakan ise denizcilikteki bürokrasiyi azaltmak için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

"Turizme özel destek vereceğiz"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) üyeleri ile görüşen CHP İzmir Milletvekili adayı Atilla Sertel, "Festival, fuar ve kongre turizmine özel destek vereceğiz. Dünya çapındaki fuarlarıyla bir marka haline gelen İzmir bu desteklerden fazlasıyla faydalanacaktır" dedi.

Sertel, CHP'nin turizm politikalarını üyelere anlatarak, kentin sorunlarının çözümünde Mecliste etkin ve etkili bir mücadele vereceğini bildirdi.

İzmir'in tarihi ve doğal güzellikleriyle ayrıcalıklı bir kent olduğunu ifade eden Sertel, turizm alanında birçok projeyi hayata geçireceklerini belirterek, "Festival, fuar ve kongre turizmine özel destek vereceğiz. Dünya çapındaki fuarlarıyla bir marka haline gelen İzmir bu desteklerden fazlasıyla faydalanacaktır" ifadesini kullandı.

"İnanırsak başarırız"

CHP İzmir Milletvekili adayı Ülkümen Rodoplu, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Çiğli İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Partisinin 1 Kasım'da iktidar olması için, öncelikle herkesin buna inanması gerektiğini vurgulayan Rodoplu, "Önce Türkiye" için gece gündüz çalışmaya hazır olduğuna değindi.

Rodoplu, "CHP'nin iktidar olacağına, CHP'nin birinci parti ve şampiyon olacağına inanırsanız başarırız" dedi.

"STK'lar karar alma süreçlerine dahil edilecek"

Seçim çalışmalarını hemşehri dernekleriyle sürdüren CHP İzmir Milletvekili adayı Nilay Kökkılınç, EGE Eskişehirliler Derneği üyeleriyle buluştu.

CHP'nin seçim bildirgesiyle, sivil toplum örgütlerinin devletten daha çok destek göreceğini anlatan Kökkılınç, sivil toplum üzerindeki siyasal baskılara son verileceğini deli getirdi.

Kökkılınç, "Kamu yararı gözeten sivil toplum kuruluşlarının mali açıdan güçlendireceğiz. STK'ların özerkliklerinin güvence altına alınarak, tüm toplum kesimleri, meslek odaları, çevre, gençlik ve kadın örgütleri ulusal ve yerel düzeyde karar alma süreçlerine dahil edilecek" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement