Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret etti.

18.10.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret etti.

MESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Özhan, ziyarette, seçim beyannamesinde yer alan konuların hükümet kurulur kurulmaz hayata geçirileceğini belirtti.

Beyannamede yeni müjdelerin de olduğunu aktaran Özhan, önümüzdeki 2 hafta içerisinde bu müjdeleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağını aktardı. Özhan, özellikle ulaştırma sektöründeki esnafların vergiden kaynaklı avantajlarını sonuna kadar kullanacaklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde esnaflık yapan, ama emekli olan insanlarımız için bir kesinti vardı, bu konuda çok ciddi bir talep vardı. Biz onu ortadan kaldırdık. Tıpkı yemde ve gübrede KDV'yi kaldıracağımız gibi. ÖTV meselesi, araç yenilenirse kredi verilmesi meselesi, bunlar ciddi anlamda kaliteyi arttırıcı, finansman sağlayıcı adımlar. Aynı şekilde esnaf ve KOBİ'lere yönelik beyannamemizde yeni bir pakette açıkladık. Gençlerimize yönelik onları esnaf olmaya, onları küçük ölçekli işletme kurmaya, iş sahibi olmaya, aynı şekilde esnafımızın da gençlerimizi istihdam etmeye çok önemli 2 program açıkladık. Ayrıca asgari ücretin de inşallah Aralık ayındaki görüşmelerde bin 300 lira olmasını teklif edeceğiz."

Keskin de özellikle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı, muhalefet partilerinin de esnaf ve sanatkara yönelik verdiği müjdelerin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti.

ÖTV'ye "Ömür Tüketen Vergi" dediklerini aktaran Keskin, şunları kaydetti:

"AK Parti bunu kaldırıyor. Sayın Başbakanımızın seçim programında esnaf ve sanatkara yönelik olarak getireceği uygulamalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Verilen müjdelerin ve sözlerin yerine getirileceğine yürekten inanıyorum. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrarın gelmesini beklemek mümkün değildir. Siyasi istikrarla insanlarımız önünü görürse arkasından ekonomik istikrarın, huzurun, kardeşliğin ve barışın daha da pekişeceğine inanıyorum. Ayrıca siyasi partilerimizin uzlaşma kültürünü mutlaka yerine getirmeleri lazım. Milletlin iradesi ve kararı 1 Kasım'da ne çıkarsa çıksın, artık bütün siyasilerimin milletin verdiği karara eyvallah demelerini bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement