Gezi'nin En Küçük Sanığının Davası Düştü - Son Dakika
Güncel

Gezi'nin En Küçük Sanığının Davası Düştü

Gezi\'nin En Küçük Sanığının Davası Düştü

Çanakkale'de Gezi Davası'nın en küçük sanığı 13 yaşındaki B.T.İ. hakim karşısına çıktı. Duruşmada İ.'ye ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

21.01.2014 12:30  Güncelleme: 13:37

Çanakkale'de Gezi Parkı gösterileri sırasında yola 'kahrolsun faşizm' yazdığı iddiasıyla mala zarar suçundan hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istenen 13 yaşındaki B.T.İ. hakkındaki Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava düştü.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Çanakkale'de geçen 3 Haziran'da, Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla düzenlenen yürüyüş sırasında sprey boyayla yola 'Hükümet isfifa' ve 'Faşizme ölüm' yazdığı iddiasıyla hakkında 'kamu malına zarar vermek' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki B.T.İ., ilk kez hakim karşısına çıktı.

Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, geçen 27 Kasım'da görülen görülen ilk duruşmaya, ertesi gün ortaokul son sınıflar için yapılan merkezi sınava girecek olması nedeniyle katılmayan B.T.İ., 'ihzar müzekkeresi' çıkartılması üzerine bugünkü duruşmada yerini aldı.

CHP'Lİ VEKİLLER DE DESTEK VERDİ

Bağkur emeklisi babası Tamer İ. ile Adliye'ye gelen B.T.İ.'ye burada, Taksim Dayanışma Grubu ve Çanakkale Halk Evleri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi ile CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş destek verdi. Yaklaşık 200 kişilik grup, Adliye önünde, 'Kahrolsun faşizm', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Her yer Taksim her yer direniş' ve 'Hükümet istifa' sloganları attı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Dava nedeniyle geniş güvenlik önlemi alınırken, Adliye bahçesinde Çevik Kuvvet ekipleri yanyana dizilerek güvenlik duvarı oluşturdu. B.T.İ., kendisini verilen destek altında, babası Tamer İ., kendisini savunacak 14 avukat ve CHP'li milletvekilleri ile birlikte duruşmanın yapılacağı Adliye binasına geçip, duruşmaya katıldı.

HAKİM: YAZDIN MI?
B.T.İ.: YAZDIM

Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sadece avukatlar alındı. Sanık çocuk olduğu için duruşma mahremiyet gereği izleyicilere kapatıldı. CHPli 3 milletvekili bu yüzden salondan çıkarıldı. Daha sonra B.T.İ. ifade için salona çağrıldı. Hakim, 13 yaşındaki çocuğa o yazıyı yazdın mı diye sordu. B.T.İ. de yazdım diye yanıt verdi. Bunun üzerine hakim "Yazdıklarının suç olduğunu biliyor muydun" diye sorunca avukatlar müdahale etti. Avukatlar 'yazdıkları suç değildir' dedi. Daha sonra B.T.İ. salondan ayrıldı.

DAVA DÜŞÜRÜLDÜ

Duruşmanın sonunda mahkeme B.T.İ.'nin ceza ehliyeti olmadığına hükmetti ve davanın düşürülmesine karar verdi. Baba Tamer İ. duruşma çıkışında yaptığı açıklamada "Biz çocuklarımızı bunlara teslim etmeyeceğiz. Onlardan asla korkmuyoruz. Bu ülkeden onlar gidecek, biz gitmeyeceğiz. Kahrolsun faşizm" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gezi'nin En Küçük Sanığının Davası Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ÖZGÜR: Ey yüzde 49 şu çocuk kadar olayları kavrayıp anlayacak kadar aklınız yok. Sizin de cezai ehliyetiniz olmadığı için size de kızamıyorum da. 1 0 Yanıtla

Advertisement