Gıda Fiyatları "Perakende Konferansı"Nda Masaya Yatırılacak - Son Dakika
Ekonomi

Gıda Fiyatları "Perakende Konferansı"Nda Masaya Yatırılacak

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), son dönemde gündeme gelen gıda fiyat artışlarını "Perakende Konferansı" ile masaya yatıracak.

05.10.2015 15:42

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), son dönemde gündeme gelen gıda fiyat artışlarını "Perakende Konferansı" ile masaya yatıracak.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, 14 Ekim'de İzmir'de perakendeci, üretici, tedarikçi ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının geniş katılımıyla gerçekleşecek konferansta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Pakdil, tarım politikalarındaki yenilikleri paylaşacak.

TPF ve Retail Türkiye iş birliği ile Ege PERDER ev sahipliğinde İzmir Kaya Termal Hotel'de gerçekleştirilecek konferans, perakende sektörünün bugünü ve yarınını şekillendirmek için 1989 yılından bu yana Türkiye'nin farklı illerinde düzenleniyor.

Perakendeci, üretici, tedarikçi ve ilgili STK'lardan 500'e yakın katılımcıyı ağırlayacak konferansta organize perakendenin önemi, gıdada fiyat dengesi ve perakende sektörü, gıda fiyat artışlarının seyri ve gıda fiyat artışlarındaki gerçekler paylaşılacak.

Konferansta, çok sayıda birlik üyesi de konuşma yapacak.

"Marketler kendilerini ifade edecek"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, son dönemde gıda fiyatlarındaki artış sebebiyle hedef gösterilen marketlerin kendilerini kamuoyuna ifade edebilmeleri adına konferansın hayli önem taşıdığına dikkati çekti.

Yerel perakendeciler olarak Türkiye ekonomisine, sektöre katkıda bulunmak, istihdamı artırmak ve var olan istihdamın niteliğini yükseltmek için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Altunbilek, tüketicilerin alışverişlerinde sepetlerini daha ucuza doldurabilmeleri adına neler yapılması gerektiğine ilişkin çözüm önerilerini bugüne kadar birçok kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaştıklarını aktardı.

Altunbilek, marketçilerin özellikle son yıllarda "fahiş oranlarla kar elde eden, tüketiciye pahalı ürün satan" birer suçlu olarak gösterildiğini dile getirdi. Bu tanımlamaların doğruyu yansıtıp yansıtmadığını İzmir'de etraflıca masaya yatıracaklarını belirten Altunbilek, "Bilindiği üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, genel enflasyon oranının üzerinde artış gösteren gıda fiyatlarının yakından izlenmesi ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınması için talimat vermişti. Bakanlığın koordinasyonunda alınacak önlemler ve kamuoyunda oluşan yanlış algının önüne geçebilmek adına, konferansta tüm taraflar bir arada olacağız" bilgisini de paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gıda Fiyatları 'Perakende Konferansı'Nda Masaya Yatırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement