Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

"Filistin'de Müslümanların yaşadığı toprakların işgal edilerek, çocukların, bebeklerin, sivillerin, yaşlıların ve kadınların üzerine zalimce bombalar yağdırılmasına seyirci kalınması, Ortadoğu'daki kukla rejimlerin halka dayanmayan, halklarının değerlerini, inançlarını ve halklarının sahip olduğu medeniyet.

19.07.2014 22:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, " Filistin'de Müslümanların yaşadığı toprakların işgal edilerek, çocukların, bebeklerin, sivillerin, yaşlıların ve kadınların üzerine zalimce bombalar yağdırılmasına seyirci kalınması, Ortadoğu'daki kukla rejimlerin halka dayanmayan, halklarının değerlerini, inançlarını ve halklarının sahip olduğu medeniyet değerlerini dikkate almayan rejimlerin suskunlukları sebebiyledir" dedi.

Birlik Vakfı Kars Şube Başkanlığı'nca öğretmenevinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Eker, burada yaptığı konuşmada, kutlu ay içinde Müslümanlar olarak yüreklerinin buruk, gözlerinin yaşlı ve vicdanlarının da sızladığını söyledi.

Kan dökülmesinin haram olduğu aylarda Müslümanların maalesef ramazan ayını kanlı baskılarla saldırılarla vahşet ve şiddetle geçirdiğini ifade eden Eker, "Türkiye 14 Ağustos 2011 tarihinde kurulan AK Parti ile birlikte yeni bir anlayışla ve tarih yorumuyla hem Türkiye'nin yönetimini hem gücünü ve Türkiye'nin 21. yüzyıldaki istikametini daha doğru kurgulayan, ortaya koyan bir anlayışa kavuştu" diye konuştu.

Yeni bir sürecin başında olduklarını dile getiren Eker, şunları kaydetti:

"Bu süreç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa halkın yani 'cumhurun' başkanını doğrudan seçmesi sürecidir. Bugüne kadar 1960 kanlı askeri darbesinden sonra yapılan askeri anayasa ve ondan sonraki askeri müdahalelerle tekrar tekrar yenilenen anlayış, Türkiye'de bürokratik vesayeti millet iradesinin üzerinde bir konuma yerleşti. Bürokratik vesayet aracılığıyla milleti denetim altında tutmaya, milletin değerlerini biçimlendirmeye, şekillendirmeye çalışmış ve Türkiye bundan zarar görmüştür. Şimdi biz bunu 2007 yılında millete sunduğumuz ve milletin yaklaşık yüzde 70'inin 'evet' dediği bir referandumla bu süreci tersine çevirmeye başladık. 10 Ağustos 2014 tarihinde bu sürecin ilk seçimini yaşayacağız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan arkasındaki 11,5 yılı bulan şanlı ve gerçekten birbirinden kıymetli hizmetlerle dolu hizmet tecrübesiyle Cumhurbaşkanlığını da milletin sorunlarının problemlerinin çözüleceği takip edileceği, projelerin izleneceği bir makamı en iyi şekilde sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendireceğini düşündük."

"Öncü Türkiye, Ortadoğu'daki gelişen süreçle birlikte daha etkin bir rol sahibi olacak"

Daha sivil, demokratik bir Türkiye'nin yeni dönemin en önemli unsurlarından biri olacağını kaydeden Eker, Türkiye'nin daha çok demokratikleşeceğini belirtti. Bakan Eker, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Filistin'de Müslümanların yaşadığı toprakların işgal edilerek, çocukların, bebeklerin, sivillerin, yaşlıların ve kadınların üzerine zalimce bombalar yağdırılmasına seyirci kalınması, Ortadoğu'daki kukla rejimlerin halka dayanmayan, halklarının değerlerini, inançlarını ve halklarının sahip olduğu medeniyet değerlerini dikkate almayan rejimlerin suskunlukları sebebiyledir. Öncü Türkiye, Ortadoğu'daki gelişen süreçle birlikte daha etkin bir rol sahibi olacak. Sözüne de gücüne de daha çok itibar edilir hale gelecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bir tek 'Dünya 5'ten büyüktür' diyebildi, zalimlere 'Siz zalimsiniz " diyebildi, askeri darbe yapanlara 'siz darbecisiniz' diyebildi, bebek katillerine 'Siz bebek katilisiniz, çocukları öldürüyorsunuz. Katilsiniz' diyebildi."

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin halk tarafından doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı olmasıyla Türkiye'nin yeni bir hizmet hamlesinde adım atacağına vurgu yapan Eker, Türkiye'nin daha ileri bir noktaya geleceğini kaydetti.

Eker, parti olarak Türkiye'nin değerlerinden beslendiğini ifade ederek, "Gerek Türkiye'nin en kanlı iç meselesi olan Kürt meselesi çözümünde ki, 1925'ten 1985'e kadar olan yaklaşık 60 yıllık süreç içinde için için kanayan büyüyen ama çok da fazla hissedilmeyen, 1984'ten itibaren ise yaklaşık 30 yıldır açık kanamalı bin hale gelen bu ağır problemi AK Parti milletin bütününe olan inancı, milletin bütünüyle ilgili sahip olduğu değerler sebebiyle barış ve kardeşlik içinde çözmenin gayreti içinde oldu. Bunu bir tek AK Parti ve lideri Recep Tayyip Erdoğan hayata geçirmek için çaba sarf etti" diye konuştu.

Eker, Gezi olayları ve etrafında şekillenen gösteriler, komplolar, saldırılar ve gerekse 17 Aralık sürecinde planlanan komplo, darbe ve paralel yapılanmanın, saldırılarının temelinde Başbakan Erdoğan ve hükümeti ile Türkiye'nin hedeflerine zarar vermek olduğunu vurguladı.

Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan, yemeğin ardından Bakan Eker'e teşekkür plaketi takdim etti. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement