Giresun Üniversitesi Camisi Mimarisiyle İlgi Çekecek - Son Dakika
Yerel

Giresun Üniversitesi Camisi Mimarisiyle İlgi Çekecek

Giresun Üniversitesi Camisi Mimarisiyle İlgi Çekecek

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesindeki Cami inşaatı, inşaat teknolojisinin ulaştığı son teknolojilerle yapılıyor.

04.07.2014 12:00  Güncelleme: 12:10

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi'ndeki Cami inşaatı, inşaat teknolojisinin ulaştığı son teknolojilerle yapılıyor. Hızla ilerleyen inşaat bölgenin en yüksek kubbeli camilerinden biri olarak 2014-2015 akademik yılın açılışına yetiştirilmeye çalışılıyor.

Bölgenin en büyük kubbeli camilerinden birisi olacak Giresun Üniversitesi Gürel Yerleşkesi cami hızla ilerliyor. Türkiye'de en yüksek kubbeli cami olma özelliği ile göze çarpıyor.

Cami inşaatıyla ilgili bilgi veren İnşaat sorumlusu Fikret Çil "Giresun Üniversitesi tarafından yerleşke içerisine yaptırılan Üniversite Cami bölgenin ilk mimari yönleri ile ön plana çıkacaktır. Cami inşaatında yaklaşık 20 kişi düzenli olarak çalışmakta olup yapımı sürmektedir. Yapımını gerçekleştirmiş olduğumuz bu Cami inşaatı bölgenin ilk mimari özelliklerini ön plana çıkartacak olan bir camidir. Cami inşaatını sezon sonuna kadar kasım ya da aralık ayı gibi teslim etmeyi düşünüyoruz. Caminin mahfil katı ve ayakkabılık kısmı bitmiş olup uygun bir şekilde yapımına devam etmekteyiz, Giresun iline böyle bir cami kazandırıyor olmaktan Bayburt'lu ustalar olarak gurur duymaktayız" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Üniversitesi Camisi Mimarisiyle İlgi Çekecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement