Göl Festivali'nin İlk Gününde İsmail Yk Coşturdu - Son Dakika
Magazin

Göl Festivali'nin İlk Gününde İsmail Yk Coşturdu

Göl Festivali\'nin İlk Gününde İsmail Yk Coşturdu

Küçükçekmece Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği '8.Uluslararası Göl Festivali' İsmail YK konseri ile başladı.

30.06.2013 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği '8. Uluslararası Göl Festivali' İsmail YK konseri ile başladı. Konuk ülkelerin dans gösterileri ile renklenen festivalde binlerce Küçükçekmeceli, YK'nın söylediği şarkılarla coştu.

Küçükçekmece Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 8.Uluslararası Göl Festivali'nin ilk akşamına ünlü şarkıcı İsmail YK'nın verdiği coşku dolu konser damga vurdu. Göl kenarında gerçekleştirilen festivalde İsmail YK şarkılarıyla binlerce katılımcıya müzik ziyafeti yaşattı.

MİSAFİR ÜLKELER DANSLARINI SAHNELEDİ

Festivalin ilk akşamında, Pakistan, Estonya, Tayland, Litvanya, Meksika, Mısır, Fransa, İrlanda, Slovakya ve Şili olmak üzere toplam 10 ülkeden gelen konuklar da mehter takımı, kuklacılar ve hokkabazlar eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirerek, kendi kültürlerine özgü danslarını sahneledi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı festivalde bu yıl Türkiye'yi de Beşik Turizm Folklor Eğitim Araştırma Gençlik ve Spor Külübü Derneği halk oyunlarıyla temsil etti. Türk dans grubu sahne performansını sergilemeden önce sinevizyon ile Türkiye tanıtıldı. Daha sonra ise, Türk dans grubu, yöresel kıyafetlerle halk oyunu oynadı. Festivalin ilk akşamında gökyüzü de havai fişek gösterileriyle renklendi.

"SEVGİ VE KARDEŞLİĞİ ÜLKELERİNE GÖTÜRECEKLER"

Gösterileri Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Uluslar arası Dünya Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi (CIOFF) temsilcileri de izledi. Göl Festivali'nin Türkiye'de CIOFF'a kayıtlı resmi nitelik taşıyan iki festivalden biri olduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, "Ortak olan şeyler yüreklerdir. Bizler konuklarımızın kültürün ve sanatın kalbinin attığı ilçemiz Küçükçekmece'den ayrılırken, sevgi kardeşlik ve barışı ülkelerine götürmelerini istiyoruz. 8 gün boyunca bizi yalnız bırakmayacak olan değerli halkımıza da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İSMAİL YK DANSLARIYLA COŞTURDU

Gecenin sonunda ünlü sanatçı İsmail YK sahneye çıkarak,söylediği şarkılarla ve sahne performansıyla hayranlarını coşturdu. Dillerden düşmeyen şarkılarını hayranlarıyla birlikte söyleyen sanatçıya, Küçükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. Konser sonunda Başkan Aziz Yeniay, ünlü sanatçıya günün anısına çini tabak hediye ederek, teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Göl Festivali'nin İlk Gününde İsmail Yk Coşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement