Gönülden Dile Türkçe" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Gönülden Dile Türkçe" Etkinliği

Kırklareli Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler tarafından "Gönülden Dile Türkçe" etkinliği düzenledi.

15.05.2015 11:44

Kırklareli Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler tarafından "Gönülden Dile Türkçe" etkinliği düzenledi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Somali, Moldova, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Azerbaycan uyruklu öğrenciler ülkelerine ait yöresel dans gösterilerini sundu.

Yaklaşık 2 saat süren etkinlik izleyicilerin beğenisini topladı. Etkinlik sonrası konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, bu tür etkinlikler ile ülkeler arası bağların güçlendiğini söyledi.

Yabancı uyruklu öğrencilere en iyi şekilde misafirperverlik yapmaya özen gösterdiklerini anlatan Aykaç, şunları kaydetti:

"Kardeşçe yüreklerimiz vurdukça, kardeşçe el ele verip güzel şeyler paylaşmaya çalıştıkça, kardeşliği paylaştıkça, kardeşliği yaşadıkça, sevgiyi, barışı ve huzuru yaşadıkça daha güçlüyüz. Dünyanın çok değişik ülkelerinden, değişik etnik yapılarından insanlar el ele verip de 'Biz kardeşiz' diye haykırıyorsa gelecekten ümitvar olabiliriz. Dünyanın en ücra köşesinden gelmiş olsa da buraya gelen öğrenciler bizim kardeşlerimizdir. Onları bağrımıza basıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gönülden Dile Türkçe' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement