Görme Engelli Vatandaşlar Özgürlüğe Olta Attı - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli Vatandaşlar Özgürlüğe Olta Attı

Görme Engelli Vatandaşlar Özgürlüğe Olta Attı

Beşiktaş Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen ’Sevgiyle Özgürlüğe Olta Atalım’ etkinliğine katılan görme engelli vatandaşlar, hayatlarında ilk defa balık tutmanın heyecanını yaşadı.

27.03.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen 'Sevgiyle Özgürlüğe Olta Atalım' etkinliğine katılan görme engelli vatandaşlar, hayatlarında ilk defa balık tutmanın heyecanını yaşadı.

Beşiktaş Belediyesi'nin Uluslararası Lions 118 T Yönetim Çevresi ve Altı Nokta Körler Vakfı'yla Arnavutköy Sahili'nde ortaklaşa düzenlediği 'Sevgiyle Özgürlüğe Olta Atalım' etkinliğine görme engelli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Beşiktaş Belediyesi'nin engelli vatandaşlar üzerine farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında balık tutmayı seven vatandaşlar ile görme engelli vatandaşlar bir araya gelerek birlikte balık tuttu.

Geleneksel hale gelen olta atma etkinliğine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'ın yanı sıra ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda görme engelli vatandaş katıldı. Rehberler eşliğinde programa katılan görme engelli vatandaşlar hayatlarında ilk defa balık tutma heyecanı yaşadı. Görme engelli vatandaşların toplumla bütünleşerek, yaşamı paylaşmalarına katkı sağlamayı amaçlayan olta atma etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

"ARNAVUTKÖY SAHİLİNDE GÖRME ENGELLİ KARDEŞLERİMİZLE BERABER BALIK TUTACAĞIZ"

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki balıkçı kasabasında büyüdüğünü söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Bolaban, Medrese arası Karadeniz'in en önemli hamsi yataklarından birisidir. Bizim orada istavriti, mezgiti hepsi var ama en önemli balığımız hamsidir. Bugün derneklerimiz ve kulüplerimizle beraber görme engelli kardeşlerimizle birlikte balık tutacağız. Burası boğazın en balık tutulan noktalarından birisidir. Akıntı burnu dediğimiz yer olduğu için balıkçıların çok tercih ettiği yer burası. Bu gün inşallah bolca balık tutacağız. Engelli kardeşlerimiz kendileri balık tutacaklar. Daha önceden oltaların ucuna balık takmadık" dedi.

"AMACIMIZ BALIK TUTMAK DEĞİL, BALIK TUTMAYI GÖRME ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE ÖĞRETMEK"

Toplumda farkındalık oluşturmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyleyen görme engelli Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı Murat Demirok, "Biz Altı Nokta Körler Vakfı olarak görme engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekebilmek için bu etkinliği yaptık. Bu farkındalığı Beşiktaş'tan İstanbul'a, İstanbul'dan Türkiye'ye sayın başkanımızla beraber yaymak istiyoruz. Kamuoyuna ve topluma büyük bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Amacımız balık tutmak değil, onlara balık tutmayı öğretmek, yani hayatın içerisinde olduklarını öğretmek istiyoruz" diye konuştu.

GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLAR İLK DEFA BALIK TUTMA HEYECANI YAŞADI

Engelli vatandaşları toplumla bütünleştirmek ve herkesin yapabildiği etkinlikleri yapabileceklerini göstermek amacıyla düzenlenen etkinlikte balık tutmaya çalışan görme engelli vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğe Kocaeli'den katılarak balık tutmaya çalışan görme engelli Güler Demir, "Ben daha önce balık tutmadım. Şu anda kendimi çok mutlu hissediyorum. Ben de görenler gibi balık tutabileceğime inanıyorum" şeklinde konuştu.

İlk defa balık tuttuğu için heyecanlı olduğunu belirten görme engelli Alpcan Özdemir, "İlk defa balık tuttuğum için çok mutluyum. Balık tutarak özgürlüğe adım atıyoruz. Tutuğum balıkları okulda arkadaşlarımızla pişirip yiyeceğiz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görme Engelli Vatandaşlar Özgürlüğe Olta Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement