Gözü Yaşlı Küçük Kızın "Kadına Şiddet" İsyanı - Son Dakika
Güncel

Gözü Yaşlı Küçük Kızın "Kadına Şiddet" İsyanı

Antalya’da AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı ve Kepez Belediyesi, kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş düzenledi.

21.02.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı ve Kepez Belediyesi, kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonunda kürsüde açıklama yapan belediye başkanından mikrofonu alan küçük bir kız çocuğu, gözyaşları içerisinde "Ne olur artık bu duruma dur deyin. Bıktım yoruldum bu durumdan. Bugün başka kadınlara yapılanlar yarın bizim ve ablalarımızın başına gelebilir" dedi.

Antalya'da Ak Parti Kepez İlçe Başkanlığı ile Kepez Belediyesi, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürüldükten sonra yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ve şiddet mağduru tüm kadınlar için yürüyüş düzenleyerek tepki gösterdi. Dokuma bölgesinde bir alışveriş merkezi önünde toplanan gruba, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşe Başkan Tütüncü'nün eşi Ayşe Tütüncü de destek verdi. Ellerinde "Özgecan'ımız yandı", "Kadına şiddete hayır" yazılı pankart taşıyan yaklaşık 300 kişilik grup, "Erkeksen dövme" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Şiddete tepki için yürüyen gruba evlerindeki vatandaşlar da balkon ve camlardan alkışlarıyla destek verdi.

"İNSANLIĞIN MERHAMET KUŞANMASI LAZIM"

Yaklaşık bir buçuk kilometrelik tepki yürüyüşünün sonunda açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kadına şiddeti lanetlediklerini belirterek, "Mersin'deki Özgecan kardeşimizin katledilmesinin yanı sıra ölümle sonuçlanmasa dahi kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Türkiye bu duruma ayaklanarak tepki gösterdi. İnsanlığın merhamet kuşanması lazım. Özgecan hepimizin kardeşi canıdır. Kadınlara karşı iğrenç girişimleri lanetliyoruz. Başbakanımız bir seferberlik ilan etmişti. Bizde bu seferberliğe eşlerimizle birlikte katılıyoruz. Antalya'da da iki gün önce acılı bir olay yaşandı ve bir kardeşimiz cinayete kurban gitti. Onuda burada rahmetle anıyoruz" dedi.

"NE OLUR BU DURUMA DUR DEYİN"

Başkan Tütüncü'nün konuşmasının ardından küçük bir kız çocuğu söz alarak konuşmak istedi. Kürsüye çıkan kız, gözyaşları içerisinde "Ne olur artık bu duruma dur deyin. Bıktım yoruldum bu durumdan. Bugün başka kadınlara yapılanlar yarın bizim ve ablalarımızın başına gelebilir" dedi.

Yürüyüş, cinayetlerde hayatını kaybeden kadınlar için dua okunmasının ardından sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gözü Yaşlı Küçük Kızın 'Kadına Şiddet' İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement