Grevdeki İşçilere Sendikadan Gıda Yardımı - Son Dakika
Güncel

Grevdeki İşçilere Sendikadan Gıda Yardımı

Grevdeki İşçilere Sendikadan Gıda Yardımı

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 23 gündür grev yapan Standart Profil Fabrikası'nın işçilerine İzmirli sendikacılardan destek geldi.

04.06.2013 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 23 gündür grev yapan Standart Profil Fabrikası'nın işçilerine İzmirli sendikacılardan destek geldi. Türk-İş 3'üncü Bölge Başkanı Hüseyin Karakoç ve beraberindeki heyet, 23 gündür fabrika önünde grev yapan işçilere kumanya dağıttı.

Düzce, Kocaeli ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Standart Profil Fabrikası'nda 23 gün önce bazı işçilerin Petrol-İş Sendikası'na üye olması ve bunun ardından iş akitlerinin feshedilmesi nedeniyle grev başladı. Greve, İzmirli sendikacıların tamamı destek verdi. Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı ve Türk İş Manisa Temsilcisi Hüseyin Özben önderliğinde örgütlenen sendika temsilcileri fabrika önüne gelerek hem açıklama yaptı hem de işçilere destek oldular. Standart Profil önünde yapılan grevde işçilere destek olmak için, Türk-iş 3'üncü Bölge Başkanı Hüseyin Karakoç'un yanı sıra, Tes-İş 1 Nolu Şube Başkanı Seydi Önder, Tes-İş 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin İnal, Deniz-İş Şube Başkanı Makum Alagöz, Tek Gıda İş 2 Nolu Sendika Başkanı Kemal Köse, Haber İş Şube Başkanı Özkan Oyuk, Türk-Harp-İş Ege Bölge Başkanı İrfan Akgönül ve İzmir'deki diğer sendika başkanları katıldı.

"DİRENECEĞİZ"

Türk-iş 3'üncü Bölge Başkanı Hüseyin Karakoç fabrika önünde yaptığı açıklamada, Manisa OSB'de bin 200'e yakın çalışanı olan Standart Profil Fabrikası'na mutlaka Petrol-İş Sendikası'nın gireceğini ifade etti. Karakoç, "Fabrikanın yönetim zihniyeti yıkım üzerine kurulmuş. Burada işçi kıyımı yapılıyor. Biz patronlara karşı direnceğiz. Anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkını kullanıyoruz. Bu kutlu mücadeleyi biz kazanacağız" diye konuştu.

DAVULLA ZURNAYLA

Türk Metal Sendikası Manisa Şubesi Başkanı Hüseyin Özben de yaşanan durumun ne kadar süreceğinin belirsiz olduğunu ifade etti. Özben, "Grev başlayalı 23 gün tamamlandı. Yaklaşık 150 işçi işten atıldı. Bu süreç 4 ay da sürer 1 yıl da sürebilir. Ama sonunda biz bu fabrikanın kapılarından davulla zurnayla gireceğiz. Sözleşmedeki ilk madde de atılan işçilerin tekrar işe alınması olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk-iş 3'üncü Bölge Başkanı Hüseyin Karakoç fabrika çalışanlarına gıda paketleri dağıttı.

MHÖ - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Grevdeki İşçilere Sendikadan Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement