Gso Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gso Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması

"Sanayiciler olarak çıktığımız bu yolda ihracat bayrağını her zaman ileriye götürmek zorundayız"

18.09.2014 09:49

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ihracatta ürün ve pazar çeşitliliğini artırmak gerektiğini bildirdi.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, meclis toplantısına, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu ve Derya Bakbak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuk olarak katıldı.

Şehrin ekonomisi ve ihracatının gelişimi hakkında açıklamalarda bulunan Konukoğlu, bölgedeki ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen Gaziantep'in ocak-ağustos 2014 dönemi ihracatının yüzde 1 artış gösterdiğini belirtti.

Gaziantep'in en fazla ihracat yapan altıncı il olduğunu aktaran Konukoğlu, ihracat konusunda yeni bir ivme yakalanması gerektiğini vurguladı.

Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Sanayiciler olarak çıktığımız bu yolda ihracat bayrağını her zaman ileriye götürmek zorundayız. Ürün çeşitliliğini, pazar çeşitliliğini artırmalıyız. Bunu yapmadığımız takdirde, pazarlarımızda en ufak bir dalgalanma olduğunda ihracatçılarımız olumsuz etkilenir. Bütün şirketlerimiz pazarlama ekiplerini yeniden düzenlemeli, farklı pazarlara yollamalıdır."

İhracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 112 olduğunu bildiren Konukoğlu, sigortalı çalışan sayısı ve sanayinin elektrik tüketiminde artışın sürdüğünü, Türkiye'nin iki katı büyümeye devam ettiklerini vurguladı.

Yeni hükümetin de sanayi ve üretime büyük önem verdiğini belirten Konukoğlu, "Bundan sonraki dönemde hem Gaziantep hem Türkiye sanayisi olarak çok farklı konuma geleceğimizden şüphemiz yok. Yatırım yapmak isteyenler şimdiden kendilerini yatırımlara hazırlasınlar" ifadesinde bulundu.

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da toplantıya katılan milletvekilleri ve Şahin'e teşekkür etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise sürekli negatif algı ve farklı senaryolar üzerinden, ülkeyi farklı noktaya götürmeye çalışanların olduğunu savundu.

Ülkedeki güven ve istikrarın devam ettiğine dikkati çeken Şahin, "Bunu nasıl daha önce başardıysak, bundan sonra da başarmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gso Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement