Gto Meclisi Toplandı - Son Dakika
Ekonomi

Gto Meclisi Toplandı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclisi aylık toplantısını yaptı.

26.05.2016 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclisi aylık toplantısını yaptı.

GTO Başkan Yardımcısı Bilal Kara, odanın meclis salonunda Meclis Başkan Yardımcısı Settar Konukoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, terör saldırılarını kınadı.

Gaziantep'in ihracatının 6 milyar doları aştığını ifade eden Kara, "Biz Gaziantep'in 'Baklavası böyle lezzetli, mozaikleri dünya şahanesi' şeklinde haberlerle anılması için çalışırken huzursuz ve güvensiz bir şehir olarak anılması kabul edilebilir bir durum değil. Ne şehrimiz, ne ülkemiz bu durumu hak etmiyor. Biliyorum kınamak, lanet okumak acıyı dindirmiyor, çare olmuyor. Halk olarak birliğimizi bozmamak, iş dünyası olarak yılmadan çalışmaya devam etmek görevimiz. Bu işi çözüme kavuşturmak, kanı dindirmek noktasındaki sorumluların da bir an önce üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz. Meclis'in de siyasi çekişmelere bir an olsun ara verip tek yürek olmasını ümit ediyoruz." diye konuştu.

65. Hükümet'in kurulması

Başbakan Binali Yıldırım ve kabinesine yeni görevlerinde başarılar dileyen Kara, "Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek'in görevine devam ediyor olmasından memnuniyet duyduk. Aynı şekilde Aldülhamit Gül'ün Parti Genel Sekteri olarak devam etmesi de Gaziantep için bir kazançtır. Yeni kabinenin ajandasındaki ilk madde, terör saldırılarına son vermek ve ardından ekonomi olmalıdır." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bünyesindeki TİMAKADEMİ "10 İl 10 Ülke" hedefiyle ihracatta en fazla pay alan illerle ülkeleri eşleştirdiğini vurgulayan Kara, şunları kaydetti:

"Hedef bu pazarlara ihracatı artırmak, bunun için de ihracatçıya destek vermektir. Gaziantep İngiltere ile eşleştirildi ve projenin ilk toplantısı da 3 Mayıs'ta Gaziantep'te yapıldı. İngiltere, en çok halı ithal eden ikinci ülke. Dünya halı ithalatının yüzde 9'unu gerçekleştiren İngiltere'nin Türkiye'nin toplam halı ihracatındaki payı yüzde 4 ile 5. sırada. Şu an en fazla ihracat yaptığımız 7. ülke olan İngiltere ile ticaretimizi geliştirerek ilk 3'e çıkarmayı hedef edinmeliyiz. Bu noktada halı en önemli sektörlerden biri olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gto Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement