Güçlü Yarınlar"In Temellerini Kampta Atıyorlar - Son Dakika
Yerel

Güçlü Yarınlar"In Temellerini Kampta Atıyorlar

Güçlü Yarınlar"In Temellerini Kampta Atıyorlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca her yaz düzenlenen gençlik kampları sayesinde, ülkenin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine kadar her yıl yüzlerce genç, birbiriyle tanışma fırsatı yakalıyor Mersin'deki gençlik kampında da ücretsiz olarak birer haftalık tatil yapan gençler, sosyal aktiviteler sayesinde keyifli vakit geçirip, Akdeniz'in sularında serinliyor.

06.09.2014 13:14

DERVİŞ ÇÖMEZ - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl "Güçlü yarınlar için" sloganıyla düzenlenen yaz kampları sayesinde Türkiye'nin çeşitli ilerinden gelen gençler, birbirleriyle kaynaşıp sıkı dostluklar kurma fırsatı buluyor.

Silifke ilçesindeki "Kapızlı 23 Nisan Gençlik Kampı"na tatile gelen 12-17 yaş aralığındaki gençler, hiç bir ödeme yapmadan 7 günlük tatil yapıyor. Bu yıl Türkiye'nin değişik kentlerinden kampa katılan 3 bin 600 genç, akranlarıyla tanışarak kültür alışverişinde bulunup denizde keyifli vakit geçiriyor.

Kimi hayatında denizi ilk defa gören gençler, gençlik kampı sayesinde yaşıtlarıyla rüya gibi bir tatil geçirme imkanı yakalıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen kamplar sayesinde ülkenin dört bir tarafından bir araya gelen gençlerin, birbirleriyle buluşarak kaynaştıklarını söyledi.

Amaçlarının gençlerin kaynaşmalarını ve kültür alışverişinde bulunmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Tarakçı, şöyle devam etti:

"Kampa özellikle maddi imkanları kısıtlı ailelerin çocukları geliyor. Bu çocuklarımızı evlerinden alıp evlerine teslim ediyoruz. Hatta giderken ceplerine harçlık bile koyuyoruz. Burada onların memnuniyetlerini gözlerinin içindeki ışıltıyı görmenin karşılığı yok. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'dan gelen çocuklarımızdan birçoklarının hiç denizi görmemiş olanları var. Denizin kumun özelliğini, telefonla ailesine bildiren anlatanlar var. Gençlik kamplarının asıl amacı çocuklarımıza o heyecanı tattırmak bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum."

Spor aktiviteleri yapılıyor

Kamp Müdürü Kamil Acar ise kampa katılan gençlere deniz etkinliğinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde yaptırdıklarını aktardı.

Gençlerin paylaşmayı, kardeşliği, hoşgörüyü, birlikte hareket etmenin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle de kaynaşmalarını sağladıklarının altını çizen Acar, "Yüzme bilmeyenlere liderlerimiz tarafından eğlenceli bir şekilde yüzme öğretiliyor. Ayrıca bölgenin tarihi ve turistik  yerlerine geziler düzenlenerek onların bilgi sahibi olmaları sağlanıyor" dedi.

Gençlerin tüm masrafının Geçlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından karşılandığını vurgulayan Acar, kamp süresince 5'i program sorumlusu olmak üzere 35 liderin görev aldığını belirtti.

Bir çoğu ilk defa deniz görüyor

Özellikle maddi durumu yetersiz olan ve hayatında ilk defa denizle buluşan gençlerin kampa dahil edildiğinin altını çizen Acar, gençlerin ilk günlerinde hiç tanımadığı kişilerle bir araya gelmesinin kendilerinde tedirginlik yarattığını kaydetti.

Zamanla bu tedirginliğin yerini özgüvene bıraktığını ifade eden Acar, "Tedirginlik yaşayan gençlerimiz kamp süresi dolunca buradan ağlayarak ayrılıyorlar. Kampa ilk geldiğinde kısık gözlerle etrafı süzen çocuğumuzun gideceğinde arkadaşından ayrılmanın verdiği hüzünle gözlerinin dolu dolu olduğunu görmek kampın hedefine ulaştığını gösteriyor" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güçlü Yarınlar'In Temellerini Kampta Atıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement