Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması - Son Dakika
Politika

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

"(Muhalefetin Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı kesinleşince görevinden istifa etmesi gerektiğine ilişkin iddiası) Söylediklerinin hiçbir kıymeti harbiyesi söz konusu değil. Yani cumhurbaşkanının nasıl seçileceği adaylığın nasıl olacağı Anayasa'da, yasalarımızda belli. Dolayısıyla bu prosedürler devam edecek.

02.07.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, muhalefet partilerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı kesinleşince görevinden istifa etmesi gerektiğine ilişkin iddialarını "Söylediklerinin hiçbir kıymeti harbiyesi söz konusu değil. Yani cumhurbaşkanının nasıl seçileceği adaylığın nasıl olacağı Anayasa'da, yasalarımızda belli. Dolayısıyla bu prosedürler devam edecek" şeklinde değerlendirdi.

Yazıcı, AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Yazıcı, Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı adaylığı nedeniyle görevinden istifa etmesi gerektiği yönünde muhalefetin çağrısına ilişkin soru üzerine, "Muhalefet herhalde biraz yönünü şaşırmış" ifadesini kullandı.

Muhalefet partilerinin, cumhurbaşkanı seçiminde olabilecekleri tahmin edebildiğini belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla cumhurbaşkanı seçimine ilişkin akla hayale gelmeyen hukuka uygun düşüp düşmediğine bakmaksızın pozitif hukuku bir yana bırakarak, yani daha çok öznel yaklaşımlarını lisanen dışa vuruyor. Söylediklerinin hiçbir kıymeti harbiyesi söz konusu değil. Yani cumhurbaşkanının nasıl seçileceği adaylığın nasıl olacağı Anayasa'da, yasalarımızda belli. Dolayısıyla bu prosedürler devam edecek."

-"AK Parti'yi sevenlerinin bir sorunu değil"

Bakan Yazıcı, bir gazetecinin "AK Parti'nin geleceğine ilişkin bazı senaryolar konuşuluyor. Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş isimleri, Başbakanlık için yine Ali Babacan'ın, Davutoğlu'nun, Abdullah Gül'ün ismi geçiyor" sözleri üzerine de "Herhalde bu konu, AK Parti'li, AK Parti'yi sevenlerinin bir sorunu değil. Daha çok karşı duruş gösterenlerin bir kaygıları. O da bizim için çok önemli değil, biz bunları aşarız" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement