Gümüşhane Genel Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane Genel Meclisi Toplantısı

Gümüşhane İl Genel Meclisinin Ocak ayı toplantıları sona erdi.

12.01.2016 10:13

Gümüşhane İl Genel Meclisinin Ocak ayı toplantıları sona erdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan toplantıda, İl Özel İdaresinin Hidro Elektrik Santrallerinden (HES) aldığı paydan, çok sayıda HES bulunan Torul ve Kürtün ilçelerine daha fazla oranda pay aktarılması hakkındaki gündem maddesi görüşüldü.

Toplantıda, 2014'te yürürlüğe giren kanun ve ilgili yönetmeliklere göre, İl Özel İdarelerine aktarılan HES'lerin bir önceki yıl gayri safi iş hasılatının binde 15'lik katkı payının yüzde 25'inin fazla HES bulunan Torul ve Kürtün ilçelerine aktarılmasına, diğer yüzde 25'inin merkez ilçe, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerine eşit olarak aktarılmasına ve kalan yüzde 50'sinin de İl Özel İdaresi bütçesine dahil edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

İl Özel İdaresine, İller Bankasına 5,5 milyon lira borçlanarak 23 araç ve ekipman alımına ilişkin gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kararın görüşüldüğü sırada söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, araç ve makine parkında ciddi revizyona gittiklerini söyledi.

Akdoğan, ihtiyaca binaen İller Bankası kredisiyle 6 damperli kamyon, 2 greyder, çekici ve tır salı, 6 çift kabinli kamyonet, paletli yükleyici, 16 ton kapasiteli asfalt disbiritörlü kamyon, 2 kar bıçağı ve tuz serpme aparatı almayı planladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşhane Genel Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement