Ertuğrul Günay: AK Parti Geriledi - Son Dakika
Güncel

Ertuğrul Günay: AK Parti Geriledi

Ertuğrul Günay: AK Parti Geriledi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ardından AK Parti'den istifa eden Ertuğrul Günay, seçimi kazanan AK Parti'nin oylarındaki erimeye dikkat çekti.

02.04.2014 11:59  Güncelleme: 12:07

İktidara yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ardından AK Parti'den istifa eden ve yeni parti kuracağı öne sürülen İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, seçimi kazanan AK Parti oylarındaki erimeye dikkat çekerken muhalefet partilerinin de Türkiye partisi olamadıklarını söyledi.

İzmir'in Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, 30 Mart yerel seçimlerinin genel seçim havasında geçtiğini belirterek, sonuçlarını 2009 ile değil 2011 genel seçimleri ile kıyaslayarak değerlendirdi.

Günay, şöyle dedi:

"Kazanılan belediye başkanı sayısına bakınca iktidar partisinin başarılı olduğu açıktır. Ancak bu başarı, 2011 ile karşılaştırıldığında, AKP'nin, artan seçmen sayısına karşın, 2.5 milyona yakın oy kaybıyla ciddi bir gerileme yaşadığı gerçeğini görmemizi engellememelidir. Başbakan'ın sesini yitirmesine kadar giden büyük gayreti, örgütünün yaygınlığına, bütün kamu gücü ve sınırsız ekonomik olanakların seferber edilişine rağmen bu oy kaybı, son aylarda yaşanan olayların ve tartışmaların AKP seçmeni üzerinde etkili olduğunu göstermektedir."

"MUHALEFET TÜRKİYE PARTİSİ OLAMADI"

Ertuğrul Günay, yerel seçimden muhalefet partilerinin de başarılı çıkmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Muhalefetin en önemli eksiği; Türkiye'nin partisi olamamaları. Oyları, belli bölgelerde yoğunlaşırken, bazı bölgelerde hiç derecesine inmiş görünmekten kaynaklanmaktadır. Bu bölgesellik ya da kitle tabanlarındaki sınırlılık, yerel başarılarına rağmen, genel oy oranlarını ciddi biçimde aşağı çekmekte ve büyüme umutlarını yok etmektedir."

"TEHDİTKAR SÖYLEMLE BÖLÜNMÜŞLÜK GİDERİLEMEZ"

Yerel seçimde ortaya çıkan tablonun Türkiye için tehlike bir işaret olduğunu öne süren Günay, "Büyük şehirlerde kültürel, ülke düzeyinde ideolojik ve etnik bölünmüşlük görüntüsü, Başbakan'ın, önceki yılların aksine, seçim sonrası da sürdürdüğü sert ve tehditkar söylemle giderilemez. Sert ve giderek otoriterleşen bir devlet yapısı, Türkiye'de bir arada yaşama duygusunu zedeler ve büyük kırılmalara yol açabilir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ertuğrul Günay: AK Parti Geriledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • ankara: Hadi partini kur bakarsın o bahsettiğin milyonlar oy verir. 33 1 Yanıtla
  • antonıy banderas: ben onu bunu bılmem ama akp alayınızı sandıga gömdü 22 10 Yanıtla
  • mahmut: sen gidince oylar düştü akp seninle ayakta duruyordu sen dava arkadaşlarını sattın birde çıkmış konuşuyorsun kes senini artık düşüncelerini kendine sakla 28 4 Yanıtla
  • SİZİ GİDİ KOLTUK SEVDALI CHP LİLER: BABAM MEZARDAN ÇIKSA CHP DEN BAŞKASINA OY VERMEM DİYENLER KAZANAMAYACAGI YERLERDE MHP İLE İTTİFAK YAPTI,ÇÜNKÜ ÇOK İNANADIRICI DEGİLSİNİZ AKŞAMINIZ AYRI SABAHINIZ AYRI İNSANLAR SİZE İNANMIYOR.HEP KASET SİYASETİ YAPTINIZ.PROJENİZ YOK BU ÜLKE İÇİN NE YAPTINIZ NE YAPACAKSINIZ.NE GERİLEMESİ ASIL SİZİN OYLARINIZ GERİLEDİ. 14 15 Yanıtla
  • fenerbahçem: yapma ya anketçiliğe mi başladın yoksa sihirbazlığamı koltuk sevdalısı seninde pilin biiitttiii THE END ertuğrul 24 4 Yanıtla
  • sessiz çığlık: gerileyen sizin kafalar gundi :)) 20 8 Yanıtla
  • HİLMİ: BENCE SENİN KAFAN GERİLEDİ... 24 4 Yanıtla
  • vatandaş: yahu sen chp den kovuldun akp den kovuldun mhp seni zaten almaz sen en iyisi pensilvanyaya git o şato hepinize yeter boş işlerden sorumlu bakan olursun yürrüüüüüüüüüüüüü 22 6 Yanıtla
  • seza: hele bi git şurdan günay iğreniyorum senden 21 4 Yanıtla
  • recep: hazım edemeyenlere ak madensuyu sunarım hazımsızlığa birebir fayda sağlar.. 14 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement