Gürpınarlı Mübadillere Beylikdüzü Belediyesi'nden Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Gürpınarlı Mübadillere Beylikdüzü Belediyesi'nden Ziyaret

Beylikdüzü Belediyesi heyeti, geçtiğimiz Haziran ayında atalarının yaşadığı yer olan Gürpınar'ı ziyarete gelen Rum mübadillere, Yunanistan'da konuk oldu.

26.08.2015 09:48

Yunanistan'ın Yenice ilçesinde yaşayan mübadiller Belediye Meclis üyelerini, Belediye Başkanı Grigorios Stamkos eşliğinde ağırladı. Görüşmede Beylikdüzü ve Yenice Belediyelerinin yapabileceği ortak çalışmalar hakkında konuşuldu.

Gürpınarlı Rum Mübadiller, Beylikdüzü Belediyesi Meclis üyelerini Yunanistan'ın Yenice ilçesinde konuk etti. Geçtiğimiz Haziran ayında atalarının yaşadığı topraklar olan Gürpınar'ı ziyarete gelen Rum Mübadiller, göç ettikleri Yunanistan'ın Yenice ilçesinde Belediye Başkanı Grigorios Stamkos ile birlikte Beylikdüzü Meclis üyelerini ağırladılar. Beylikdüzü Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde gerçekleşen ziyarette kardeş belediye olma yolunda temeller atıldı.

Osmanlı Eserleri Hala Korunuyor

Meclis üyeleri Doğan Subaşı, Ebru Çevik, Gülüzar Bektaş ve Nejla Kotil ziyarette Beylikdüzü Belediyesi'yle uzun vadede ortak yürütülebilecek çalışmalardan söz etti. İlçeyi gezen heyet, Osmanlı mimarisinden kalan eserleri de inceledi. Yeni Trabzon adında bir de mahallesi bulunan Yenice Belediyesi, Osmanlı'dan kalan tarihi dokuya sahip çıktıklarını belirtti. İlçede Avrupa Birliği' nin mali desteğiyle restore edilen Gazi Evrenos Türbesi, Osmanlı Saat Kulesi bulunuyor.

Barış ve Sevgi Buluşmaları'na Davet Edildiler

Beylikdüzü ve Yenice arasındaki bağların kopmaması, güzel işleri birlikte başarmak için Yenice Belediye Başkanı ve mübadiller Ağustos ayında gerçekleşecek olan Barış ve Sevgi buluşmalarına davet edildi. Geçmişe dayanan bağların daha da derinleşmesi için görüşmeler devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gürpınarlı Mübadillere Beylikdüzü Belediyesi'nden Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement