Güvenç Urfa'nın En Önemli 3 Sorunun Sıraladı - Son Dakika
Güncel

Güvenç Urfa'nın En Önemli 3 Sorunun Sıraladı

Güvenç Urfa\'nın En Önemli 3 Sorunun Sıraladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, bölgenin en önemli sorunu olan konut, işsizlik ve ulaşım konularına çözüm aradıklarını söyledi.

20.01.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TGRT Haber TV'de 'Başkanlar Konuşuyor' programında Belma Belen'in canlı yayın konuğu olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa gündemine ilişkin önemli açıklamada bulundu.

Şanlıurfa'nın çok özel bir kent olduğunu belirten Başkan Güvenç, eski medeniyetlerin yaşadığını ifade ederek, "Peygamberler Şehridir Şanlıurfa. Tarihte Mezopotamya'nın başkentlerinden bereketli bir şehridir. 12 bin yıllık tarihiyle batılıların ilgisini çeken bir kent. Bu kültür ve tarihinden gurur duyuyoruz. Doğa zenginlikleri, tabiatı ve kültürel miras bakımından da Dünya'da önde gelen kentlerden birisidir" dedi.

Seçim öncesinde halkın talepleri doğrultusunda tespitlerini aktaran Başkan Güvenç, konut, işsizlik ve Ulaşım sorunlarının ortak talep olduğunu belirtti.

'URFA'NIN GELECEĞİNİ UZMANLARLA MASAYA YATIRDIK'

Şanlıurfa'nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte görev ve sorumluluklarının arttıklarını ifade eden Başkan Güvenç, "Büyükşehir Belediyesini kurmamızla birlikte su ve kanalizasyon idaresini kanun gereğince ŞUSKİ Müdürlüğümüzün altında topladık. Ulaştırmayla ilgili Türkiye'nin en önemli isimleriyle masaya oturarak Şanlıurfa'nın gelecek vizyonu hakkında yol ağı itibari ile geleceğini masaya yatırdık. Süratle yeni gelişim ve değişim alanlarını belirledik" dedi.

'ŞEHRİN YENİ VİZYONUNU ÇIKARIYORUZ'

Konut sorununu masaya yatırarak, çözüme kavuşturmak için planlama ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Güvenç, "Çalışan işçilerimiz için Evren Sanayi sitemizdeki işçilerimiz için o bölgede konut yapacağız. Orta düzey gelirliler içinde Maşuk bölgesinde vatandaşlarımıza konut yapmak için projeler hazırladık. Gıda sanayicilerin yolu yoktu ve yollarını yaptık şuanda da bu bölgede altyapı sorunları için çalışma başlattık" dedi.

Yıllarca çözüm bekleyen ve TOKİ ile yürütülen Eski Sanayi bölgesinde çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Güvenç, "TOKİ yetkilileri ile bu bölgedeki vatandaşlarla günaşırı bir şekilde toplantılar düzenleyerek uzlaşıp yıkım çalışmaları için ikna ettik. Göreve geldiğimizde 47 bağımsız bölge yıkılmışken biz kısa süre içerisinde 401 bağımsız bölümün yıkım yapmayı başardık. Eski sanayi bölgesinde bulunan 11 Nisan Stadyumunun alt tarında da Ulaşımı rahatlatmak için 35 Metrelik yol yapımına başladık. Bütün İlçelerimizde de gelişim anlamındaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siverek ve Viranşehir'de Ulaşımı rahatlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçmişten 10-20 yıllık proje stoku almadığımız için bu çalışmalarımı yapmamız kolay değil, hem teknik personel yetersizliğimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda da Şehrin yeni vizyonunu yeni perspektifini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

'ÜLKEMİZİN VE URFA'MIZIN GELECEĞİ AYDINLIK'

Büyükşehir yasasının Cumhuriyet tarihinin en önemli demokratik reformu olduğunu kaydeden Başkan Güvenç, "Artık büyükşehirler seçilmişler yönetiyor. 233 Km Sınır bölgemiz var ve sınırın diğer yanında hala süren bir savaş var etkilenmemek mümkün değil. Buna rağmen 2. Organize Sanayimizde yerler doldu şuanda 3. Organize Sanayisi için çalışıyoruz, İstanbul Giyim Sanayicileri ve Türkiye'nin farklı noktalarındaki Ayakkabı firmalar yatırım yapmak için geliyor. Hep dediğim gibi gerçek gündemi kaybetmedikçe Allahın izinliye hiçbir şey olmaz" dedi.

'ÜŞÜYORUM, YARDIN EDİN' KAMPANYASI

Kobani'de yaşanan olayların ardından iki günde kente 100 Bin kişi akabinde bir ay içerisinde 200 Bin geldiğinin altını çizen Başkan Güvenç, "Dünyanın hiçbir toplumu bunu kaldıramaz, Büyükşehir Belediyesi olarak İlçe Belediyeleri, AFAD İdaresi, Hükümetimiz, Bakanlar, Sivil Toplum Kuruluşları olarak kenetlendik ve bu işi en az zararla atlattık" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından 'Üşüyorum, Yardın Edin' Kampanyasıyla birlikte Şanlıurfa 130 TIR İnsani yardım geldiğine dikkat çeken Başkan Güvenç, "Teşekkür ediyorum bu yardımların amacı 76 Milyon İnsanın kardeş olduğunu göstermektedir. Bu yardımlar Ülkemizde çok ciddi dayanışma ve bağ anlamına gelmektedir" dedi.

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR, GÜNEYDOĞU'DA BİRİNCİ

Bu arada Andy-Ar Araştırma Şirketi'nin yapmış olduğu son "Yerel Yönetimler Performans Araştırması"nda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde En Başarılı Büyükşehir Belediyesi olduğu sonuçlara yansıdı.

Anket sonucunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerini geride bırakarak, yüzde 44,8 ile birinci sırada olduğu görünüyor.

30 Büyükşehirde yapılan anketlerde belediye başkanlarının 30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra geçen 9 aylık dönemdeki performansları analiz edilirken yeni kurulan Büyükşehir Belediyeleri arasında 8. olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, genel değerlendirmede ise 16. sırada olduğu görülüyor.

Andy-Ar Şirketinin anket sonucunda Türkiye genelinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi birinci olurken, Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi birinci oldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Güvenç Urfa'nın En Önemli 3 Sorunun Sıraladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement