Habur'da Davul- Zurnalı Eylem - Son Dakika
Güncel

Habur'da Davul- Zurnalı Eylem

Habur\'da Davul- Zurnalı Eylem

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol taşımacılığı yapan akaryakıt firması sahipleri sevkiyatın durmasını, davul-zurna eşliğinde halay çekerek protesto etti.

05.03.2015 16:04

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol taşımacılığı yapan akaryakıt firması sahipleri sevkiyatın durmasını, davul-zurna eşliğinde halay çekerek protesto etti.

Türkiye ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasında yapılan petrol anlaşmasına güvenerek tanker ve şoför alımı yapan firmalar, Habur Sınır Kapısı'ndan yapılan petrol sevkiyatının durdurulmasını, akaryakıt ana firması 'Powertrans' önünde davul-zurna eşliğinde çektikleri halaylarla protesto etti. Jandarma ekiplerinin sıkı güvenlik önlemi aldığı eylem alanındaki firma temsilcileri adına konuşan Menduh Batur, 1.5 aydan bu yana sebebini dahi bilmedikleri bir nedenle akaryakıt taşımacılığının durdurulduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Yaklaşık 1.5 aydır sebebini dahi bilmediğimiz nedenlerden dolayı tanker nakliyesi, özellikle ham petrol nakliyesinin durdurulması nedeniyle burada toplandık. Bizim sorunlarımızı dinleyecek herhangi bir merci bulamıyoruz. Bu sorunu dinleyecek her kimse, bize biran önce bilgi vermesini rica ediyoruz. Bizim şu an beklentimiz budur. ya 'evet', 'hayır' şeklinde bize bir sonuç versinler. Bugün, yarın şeklinde 2 aydır bizi oyalıyorlar. Kimseden bir ses çıkmıyor. 5-6 bin tanker demek, 5 bin 6 bin şoför demektir. En az 200 -300 şirket demektir. Bunların sigortaları, maaşları, vergi ödemeleri, bir sürü sorundur. Arabalar şu anda yerinde yatıyor. Senetlerini, çeklerini millet ödeyemiyor. Türlü türlü sorunlar yaşıyoruz. Taleplerimiz var fakat buna cevap verecek bir kişi yok. Şuan önünde bulunduğumuz Powertrans ana firmadır. Kimse yoktur burada. 29.01.2015'ten itibaren bu iş durma noktasına geldi. Yaklaşık 2 sene önce bu işe başladık. O zaman bölgede 100 tanker yoktu. Hem Irak Hükümeti, hem Türkiye Enerji Bakanlığı'nın yapmış olduğu 50 yıllık anlaşma açıklamasına güvenerek araç aldık, tanker aldık. Bu yüzden bu yükün altına girdik."

Yapılan açıklama ardından akaryakıt firma sahipleri dağıldı. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Habur'da Davul- Zurnalı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement