Habur'da Yeni Sınır Kapısı ve 3'üncü Köprü İçin Bakanlıktan İnceleme - Son Dakika
Güncel

Habur'da Yeni Sınır Kapısı ve 3'üncü Köprü İçin Bakanlıktan İnceleme

Habur\'da Yeni Sınır Kapısı ve 3\'üncü Köprü İçin Bakanlıktan İnceleme

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gelen bir heyet, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yapılması planlanan yeni sınır kapısı ve 3'üncü köprü için askeri alanda incelemede yaptı.

23.10.2014 15:17  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gelen bir heyet, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Türkiye ile Irak arasında yapılması planlanan yeni sınır kapısı ve 3'üncü köprü için askeri alanda incelemede yapıp yer tespitinde bulundu.

Bakanlıktan gelen heyette Gümrükler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Hatipoğlu, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Yakuta, Destek Hizmetler Daire Başkanı Kemal Çeliksoy ile uzman ve teknik mühendisler yer aldı. Heyet, Şırnak Vali Yardımcısı ve Habur Mülki İdare Amiri Ali Arıkan, İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Hasan Eken tarafından karşılandı.

"KÖPRÜ YAPILMASI PLANLANAN ALANDA İNCELEME YAPILDI"

Habur sınır kapısı gümrük sahası içerisinde incelemelerde bulunan heyet, daha sonra 3'üncü köprünün yapılacağı askeri alana geçti. Burada askeri yetkililerden bilgi alan heyet üyeleri, 2 mevcut köprü arasında yapılması planlanan alanda incelemede bulundu.

Haritalar üzerinde projelerde belirtilen noktaları dolaşan heyet üyeleri, daha sonra Türkiye ile Irak arasında yapılması planlanan Aktepe-Bacuka Kara Hudut Kapısı için Aktepe Bölgesi'ne geçti. Heyet üyeleri, buradaki çalışmaları sırasında sık not aldı.

"3.KÖPRÜDE 3 GİRİŞ VE ÇIKIŞ VAR"

İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Hasan Eken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gönderilen heyetin 3'üncü köprü ve yeni sınır kapısının alanları hakkında incelemelerde bulunduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Şırnak valimizin ve Dohuk Valisi ile yaptıkları toplantılar içerisinde 3'üncü köprünün yeri belirlendi ve ihaleye verildi. 3'üncü köprü inşaatı başlamadan önce Habur Sınır Kapısı'ndaki gümrük sahasının birleşimi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan daire başkanları düzeyinde teknik ekiplerimiz geldi ve onlar ile beraber yer tespiti yaptık. Habur Sınır Kapısı'nın yetmediği zamanlarda 2'nci olarak düşünülen Aktepe-Bacuka sınır kapısının yer tespiti için de burada bulunmaktayız. Teknik heyet ve daire başkanlarımız nezdinde çalışmalar devam etmektedir. Şu aşamada yeni yapılacak 3'üncü köprüde 3 giriş ve 3 çıkış yolu gözükmektedir."

"3'ÜNCÜ KÖPRÜ HABUR'DAKİ HAREKETLİLİĞİ KALDIRACAK KAPASİTEDE"

Geçey yıl Irak'a 12 milyar dolara yakın ihracat yapıldığını hatırlatan Eken, "İhracatta her sene yüzde 15 oranında artış olduğu zaman, şu an mevcut durumda bulunan Habur Sınır Kapısı, bu iş yoğunluğu kapasitesini kaldırmayabilir. Dolayısı ile 3'üncü köprü Habur'daki hareketliliği kaldıracak kapasitede olacaktır. Bu da ihracatın daha fazla yapılmasına neden olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Habur'da Yeni Sınır Kapısı ve 3'üncü Köprü İçin Bakanlıktan İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement