Hak-İş 13. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

Hak-İş 13. Olağan Genel Kurulu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkede kim, hangi etnik grup, Alevi, Sünni hangi mezhep varsa bir ve beraber olarak birlikte yaşama zeminini koruyacaklarını belirterek, "Ama aynı şekilde, aynı kararlılık ve inançla, nereden gelirse gelsin terör ve teröristle mücadeleyi de amansız sürdüreceğiz" dedi.

22.10.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkede kim, hangi etnik grup, Alevi, Sünni hangi mezhep varsa bir ve beraber olarak birlikte yaşama zeminini koruyacaklarını belirterek, "Ama aynı şekilde, aynı kararlılık ve inançla, nereden gelirse gelsin terör ve teröristle mücadeleyi de amansız sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan, Hak-İş'in 13. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 78 milyonun özgür, huzurlu, güvenli şekilde, refah içinde yaşaması için mücadeleyi kesintisiz sürdüreceklerini belirtti.

Ülkede kim, hangi etnik grup,  Alevi, Sünni hangi mezhep varsa bir ve beraber olarak birlikte yaşama zeminini koruyacaklarını ifade eden Erdoğan, "Ama aynı şekilde, aynı kararlılık ve inançla, nereden gelirse gelsin terör ve teröristle mücadeleyi de amansız sürdüreceğiz. İnşallah bir ve beraber olarak, bu ülkeyi geleceğe taşıyacağız. Bir bardağın dolu tarafını göreceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkede çok güzel gelişmeler olduğuna işaret ederek, sadece geçen hafta içinde yerli otomobille ilgili tanıtımın yapıldığını, TÜRKSAT 4B uydusunun uzaya fırlatıldığını, İstanbul'da 3'üncü havalimanı için kredi finansman anlaşması imzaladıklarını anlattı.

Erdoğan, 12 milyar Avro maliyetli havalimanının, yılda 150 ile 200 milyon yolcu kapasiteli, dünyanın ilk üç havalimanından biri olacağını, buradan anlaşma süresi boyuca devletin 22 milyar Avro kira geliri elde edeceğini, milli bütçeden "bir Allah'ın kuruşu" çıkmadan bunun yapılacağını bildirdi.

-"Müsaadeyi vermedik diye..."

Bunu üslenen firmalara karşı malum medyanın saldırdığını, bunların kimler olduğunun bilindiğini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu medyanın hangi grup olduğunu biliyorsunuz. İşte paralel medya ile  o malum medya. Beraber iş tuttular. Niye, onlar bu ülkede birinci köprüye, ikinci köprüye, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 'hayır' diyenlerin ta kendisidir. Mersin'den KKTC'ye Akdeniz'in altına döşediğimiz borularla su ilettik. Başlıkları attılar, ne diyorlar biliyor musunuz, ' Bu su KKTC'ye ilk kez gitmiyor ki daha önce de gitti zaten' diyorlar. Doğru, balonla gitti ve balon patladı. Bunların hep yaptıkları zaten balon. Biz ise 252 metre suyun derinliğinde, bin 453 metre tabanda boruları oturttuk, yerleştirdik ve yıllık 75 milyon metreküp su, Anamur'dan KKTC'ye gidecek. Bunu yaptık.

Hiç sayifesinin bir kenarında bile bunu zikretmedi. Neden, işlerine gelmiyor. Çünkü bunlar hayırlı işte yoklar, bunlar sadece şerde var. Ama Hilton Oteli'nin arkasındaki o araziye otel müsaadesi, rezidans müsaadesi verilseydi ey Doğan o zaman keyfin yerinde olacaktı.  Sana müsaadeyi vermedik diye çılgına döndün, bak şimdi de orası doğal sit alanı ilan edildi, bundan sonra da zaten alamazsın. Bunlar hükümet devirip, hükümet kuran zihniyetlerdir. İktidarımız bunlara bu imkanı vermedi. Bu yolu açmadığı için hiçbir zaman  bizimle de uyumlu olmadılar, olamadılar. Kasımpaşalıyım dediğim zaman bana cevap veriyor 'Ben de Kelkitliyim' diyor. Kelkitli seninle yürümüyor, bizimle yürüyor. Kelkit ve Kelkitli kardeşlerime Ankara'dan en kalbi selamlarımı gönderiyorum.  Onlar 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde orada istikametlerini belirttiler."

-"Kasa dolu, oradan boşaltırız diyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkeye nice "emekçi dostuyum", "işçi babasıyım" diyen başbakanlar geldiğini ancak hepsinin de çalışanların sırtına daha ağır yük bindirip, gittiğini kaydetti.

Erdoğan, 12 yıla yakın başbakanlığı döneminde, her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da ilklere imza attıklarını anımsatarak,  zorunlu tasarruf adı altında memur ve emeklilerden 4,5 milyon hak sahibine 15 katrilyon ödediklerini vurguladı.

Konut Edindirme Yardımı adı altında para kesildiğini, bunu herkes unuturken, kendilerinin unutmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  tozlu raflardan, çuvalların içinden bu evrakı bulduklarını, 3,5 katrilyon lirayı hak sahiplerine ödediklerini bildirdi.

Erdoğan, "Niye bizden öncekiler yapmadı? Ama biz yaptık. Şimdi hani böyle kuru sıkı atıyorlar ya 'şu kadar vereceğim,  bu kadar vereceğim' aynı zihniyet. 'Şimdi kasa dolu, oradan boşaltırız'diyorlar. Devlet yöneteceksin, 78 milyonu yöneteceksin. Ondan sonra da daktilo makinelerini gelirler Başbakanlığın önüne atarlar" diye konuştu.

-"Dolara da enflasyona da ezdirmedik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllardır 1 Mayıs'ın tatil yapılmasının istendiğine işaret ederek, "Ama niye yapmadılar?" diye sordu. Erdoğan, hiçbir hükümet bunu yapamazken, kendilerinin karar alıp, yasa çıkarıp, 1 Mayıs'ı işçi için tatil ilan ettiklerini anımsattı.

Örgütlenme, sendikal haklar, ücretler, işçi sağlığı, güvenliği  konularında çok önemli adımlar attıklarını ifade eden Erdoğan,  2002 sonunda, göreve geldiklerinde asgari ücretin 184 lira olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir de asgari ücret nedir, bunu da yanlış anlatıyorlar. Asgari ücret tabandır. Bunun altında ücret ödeyemezsin, ucu açık, istersen 5 bin öde. Sana kimse niye 5 bin verdin diyemez. Bugün bakıyoruz asgari ücret bin lira. 2016 başından itibaren, hükümetin teklifi, vaadi asgari ücretin bin 300 lira olması."

Asgari ücret görüşmelerinin bu yılın Aralık ayında yapılacağını ve 2016 başı itibarıyla da bin 300 lira olarak vadedilen yeni asgari ücretin başlayacağını aktaran Erdoğan, burada 5 kattan daha fazla bir artış olduğunu kaydetti.

Dolar bazında ise 2002'de 125 dolar olan asgari ücretin, bugün 346 dolara yükseldiğini anımsatan Erdoğan, "Yani biz dolara da enflasyona ezdirmedik. Öyle söz vermiştik, öyle yaptık" diye konuştu.

-"Sandıklara muhakkak gitmelisiniz"

Çok daha fazlasının yapılmasının gereğine inandıklarını ve böyle çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tabii ki bunlar yeterli değil. Ama bu ülkede imkansızın mümkün olduğunu hep birlikte yaşadık. İnşallah yine birlikte yaşayacağız. Yeter ki istikrar olsun, yeter ki güven olsun, yeter ki Türkiye içinde huzur, güven, bir ve beraber olalım. Genel Başkanın biraz önce ifade ettiği tüm sorunların da inşallah üstesinden bu ülke gelip ve gelecektir. Ama umutsuz olmayacağız, asla yeise kapılmayacağız, öz güvenimizi yitirmeyeceğiz. Emeğimizle, alın terimizle bu ülkeyi bugünlere getirdik, isimsiz kahramanlarla bu davayı bugünlere taşıdık. İnşallah çok daha fazlasını birlikte yapacağız.

Kardeşlerim, son olarak  sizden bir ricam var. O da şudur, 1 Kasım'a kadar durmak yok, ama 1 Kasım'da şunu yapmak durumundasınız. 'Oy bizim namusumuzdur, şerefimizdir' diyerek sandıklara muhakkak gitmelisiniz. Kim olursa olsun, telefonlarla, her şeyle arayarak, bütün kardeşlerimizi, akrabalarımızı muhakkak sandığa götürmeliyiz. Niye? Çünkü bu ülkede işte 7 Haziran'da gördük, yaşanan sıkıntıları yaşamak istemiyoruz ve ben inanıyorum ki Hak-İş ailesi bunun yaşanmasına da fırsat vermeyecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak-İş'in 40. kuruluş yıl dönümünün ve 13. Olağan Genel Kurulu'nun hayırlı olması temennisinde bulunarak, sözlerini tamamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hak-İş 13. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement