Hak-İş ve Müsiad Üyelerine İş Yaşami Becerileri Eğitimleri Veriyor - Son Dakika
Yerel

Hak-İş ve Müsiad Üyelerine İş Yaşami Becerileri Eğitimleri Veriyor

Hak-İş ve Müsiad Üyelerine İş Yaşami Becerileri Eğitimleri Veriyor

Hak-İş Konfederasyonu ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)‘ın ortaklaşa düzenlediği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetilen ve AB tarafından finansmanı sağlanan ‘İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması’ Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilen İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri Kayseri’de başladı.

05.10.2016 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Konfederasyonu ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'ın ortaklaşa düzenlediği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetilen ve AB tarafından finansmanı sağlanan 'İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması' Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilen İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri Kayseri'de başladı.

04-07 Ekim 2016 tarihleri arasında 4 gün sürecek projenin açılış konuşmasını yapan Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, projenin 18 Nisan 2016 tarihinden itibaren uygulamaya başlandığını söyleyerek, "İşverenlerimiz ile işçilerimiz arasında diyaloğun ve kalitenin arttırılması için bu programlar yapılmaktadır. Konya'da, Kayseri'de, Rize ve Trabzon'da gerçekleştirilecek programların çalışma hayatımıza hayırlara vesile olmasını Cenap-ı Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

Bu tür projelerin oluşturulmasında sendikaların öneminin büyük olduğunu söyleyen Çelik şu şekilde devam etti:

"Hak-İş olarak üyelerimizin haklarını korumak kadar işverenlerimizin de kazancını korumak ve arttırmak bizim en büyük amaçlarımızdandır. Çalışma hayatın da sendika, işçi, işveren kavramlarını biz birlerine rakip olarak değil sosyal ortağı olarak görüyoruz. İşverenimiz kazanırsa bizlerde kazanırız. Allah korusun işverenimiz her hangi bir zarara uğrarsa işçiler olarak bizlerde zarar görürüz. Bu yüzden sosyal ortak kavramını çalışma hayatımızın merkezine yerleştirmek zorundayız. Ben bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın çalışma hayatımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Müsiad Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu da program da projenin çalışma hayatında olumlu katkılarının olacağını söyleyerek katılımcılara ve proje eğitmenlerine teşekkürlerini sundu.

Kayseri'de dört gün boyunca sürecek olan eğitimle 400'ü aşkın işçi ve işverene işkanunu, işsağlığı ve güvenliği, mesleki eğitim, sosyal diyalog, toplu iş sözleşmeleri ve endüstriyel ilişkiler alanlarında eğitimler verilecek. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hak-İş ve Müsiad Üyelerine İş Yaşami Becerileri Eğitimleri Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement