Hakkari-çukurca Karayolunun Kapatılması - Son Dakika
Yerel

Hakkari-çukurca Karayolunun Kapatılması

Hakkari-çukurca Karayolunun Kapatılması

Hakkari’nin Çukurca ilçesi yolunun yaklaşık 4 gündür döşenen mayınlar nedeniyle kapalı olması yüzünden ulaşımın Durankaya beldesi üzerinde sağlandığı belirtildi.

13.08.2015 15:04

Hakkari'nin Çukurca ilçesi yolunun yaklaşık 4 gündür döşenen mayınlar nedeniyle kapalı olması yüzünden ulaşımın Durankaya beldesi üzerinde sağlandığı belirtildi.

Durankaya'nın bağımsız belediye Başkanı Fatih Keskin, Durankaya beldesindeki alternatif yolun ne kadar değerli ve gerekli olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi. Hakkari-Çukurca- Şırnak karayolunun kapalı olması nedeniyle Hakkari'nin dış dünya ile bağlantısını sağlayan Depin Köprüsü dışındaki tek alternatif yol olan Durankaya belde yolunda yoğunluğun sürdüğünü belirten Keskin, son zamanlarda yaşanan çatışmalardan dolayı zaman zaman Hakkari-Çukurca- Şırnak karayolunun ulaşıma kapalı olması nedeniyle bölge halkının geçici olarak Durankaya beldesindeki alternatif yolu kullanarak geçişlerini sağlandığını kaydetti. Keskin, "Çatışmalar ve yollara döşenen patlayıcılardan dolay geçit vermeyen Hakkari-Çukurca-Şırnak karayolu bir kaç gündür kapalı olduğundan dolayı Durankaya beldesi üzerinde ulaşımlar sağlanıyor. Durankaya beldesinin ana yollarının bozuk ve elverişsiz olmasından dolayı araçlar büyük hasar görüyor. Yolcular da büyük sıkıntılar ve tehlikeler atlatmaktadır. Mevcut yollar programda olmasına rağmen gerekli önlemler ve çalışmalar ihmal edilmektedir. 2006 yılında da Hakkari- Van karayolu yol genişletme çalışmalarında da aynı şekilde Durankaya öeldesi üzerinden alfirk sağlanmıştı. Hakkari'nin dış dünya ile bağlantısını sağlayan bu mevcut tek alternatif yolun hala neden tam anlamı ile onarım bakım ve çalışmalarının yapılmamasına anlam veremiyoruz. Sayın Valimiz Yakup Canbolat'ın gündeminde de olduğunu bildiğimiz yaklaşık 25 kilometre olan yol güzergahının Merzan, Durankaya öeldesi, Üzümcü köyü yoluna bir an evvel çözülmesi gerektiğini bir kez daha yetkililerimize duyuruyoruz" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari-çukurca Karayolunun Kapatılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement